Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

25
Thu, Apr
112 New Articles

Centrul de recuperare "Carine" Campia Turzii se dezvolta

Social
Tools
Typography

În luna ianuarie a anului curent, Centrul de Recuperare "Carine" a achiziţionat un aparat de fizioterapie, dezvoltând astfel o nouă dimensiune de intervenţie importantă în ceea ce priveşte recuperarea la nivel funcţional a beneficiarilor.

Aparatul reprezintă o sponsorizare din partea Unităţiii Militare 01969 Câmpia Turzii, ai cărei angajaţi ne-au stat mereu alături, fiind solidari cu eforturile noastre axate pe a face diferenţa în viaţa copiilor şi tinerilor cu dizabilităţi asistaţi, venind astfel în întâmpinarea familiilor acestora, cu sprijin, susţinere, grijă şi căldură.

Beneficiile fizioterapiei în recuperarea deficienţelor la nivel funcţional, la centru, sunt următoarele: tonifiere musculară, îmbunătăţirea circulaţiei sanguine, prevenirea atrofierii musculare, relaxarea spasmelor şi eliminarea durerilor musculare.

Această nouă componentă de intervenţie reprezintă o nevoie veche identificată la nivelul centrului, fiind o metodă de tratament ajutătoare în procesul de recuperare a spasticităţii musculare. Vine ca şi completare la celelalte proceduri existente deja, şi anume: kinetoterapie, masaj, psihopedagogie şi consiliere psihologică individuală şi de grup. Totodată, începând cu vara anului 2014, echipa multidisciplinară a centrului s-a mărit cu 5 voluntari, care susţin zilnic activităţi de socializare şi de petrecere a timpului liber prin intermediul unor ateliere, dar şi o serie de grupuri axate pe dezvoltare emoţională şi a deprinderilor de viată independentă.

Mulţumim tuturor celor care ne sunt alături, ne dau forţă şi ne îndeamnă la o atitudine proactivă.

Irina Munteanu
Coordonator Centrul de Recuperare "Carine"

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS