Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

20
Sat, Apr
107 New Articles

Cine sunt castigatorii concursurilor organizate de Ziua Persoanelor cu Dizabilitati | VIDEO

Social
Tools
Typography

Şi în cadrul celei de-a XVI-a ediţii a Primăverii Culturale Turdene, Ziua Persoanelor cu Dizabilităţi a avut un loc bine definit.

Joi, 12 martie, de la orele 11.00, centrul "Sfânta Irina" din Turda a găzduit evenimentele şi concursurile organizate cu ocazia Zilei Persoanelor cu Dizabilităţi, concursuri care, ca de obicei, sunt cele de cultură generală, de recitare, concursuri de şah, table şi tenis de masă.

Tot ca de obicei, la aceste concursuri participă, în general, membri ai Asociaţiei Nevăzătorilor sau ai Asociaţiei Persoanelor cu Dizabilităţi "Oameni pentru oameni".

Persoana care s-a implicat cel mai mult în organizarea şi desfăşurarea conscursului de cultură generală a fost directorul filialei Cluj a Asociaţiei Nevăzătorilor din România, Leontina Boncea.
În cadrul acestui concurs, participanţii au avut de răspuns la întrebări de cultură generală duin diverse domenii, întrebări precum "În ce an a devenit preşedinte al Franţei Charles De Gaulle?", "La ce dată a fost declarată independenţa de stat a României?", "În ce an a avut loc căderea imperiului Bizantin?", "În ce an a fost proclamat Carol I domnitor al principatelor române?", "Cine a fost primul domnitor fanariot din Ţara Românească?", "Care suveran european a avut cea mai lungă domnie?", "În ce a devenit Roma capitala Italiei?", "În ce an apare prima menţiune a oraşului Bucureşti?", "Cine a scris epopeea Ţiganiada?" sau "Cine a făcut parte dintre iniţiatorii societăţii literare Junimea?". Fiecare dintre întrebări avea câte trei variante de răspuns din care participanţii trebuiau să o aleagă pe singura corectă.

Spre deosebire de locurile I şi II, locul III a fost uşor mai "problematic". Mai concret, a fost nevoie de un baraj la care au participat Emilia Haiduc, Marilena Hideg şi Marieta Isăcescu, printre întrebările de la baraj fiind: "Cel mai lung fluviu din lume, de 6.671 km este: Amazonul, Mississippi sau Nilul?", "Comediile «Bărbierul din Sevilla» şi «Nunta lui Figaro» care au constituit livretul unor celebre opere au fost scrise de dramaturgul francez: Pierre Beaumarchais, Molière sau Alexandre Dumas?", "Capitala Slovaciei este unul dintre următoarele oraşe: Praga, Bratislava sau Varşovia?" sau "Romanul «Adam şi Eva» aparţine unuia dintre scriitorii interbelici: Ion Agârbiceanu, Liviu Rebreanu sau Cezar Petrescu?".

În urma barajului, câştigătoare a celui de-al treilea loc a fost declarată Emilia Haiduc, aşadar la concursul de cultură generală clasamentul a fost următorul:
Locul I - Sorin Iurian
Locul II - Costan Rus
Locul III - Emilia Haiduc

La concursul de recitare au participat doar patru concurenţi: Marieta Isăcescu, Sorin Iurian, Marilena Hideg şi Cătălin Urcan. Clasamentul a fost decis de comun acord, în baza aprecierii performanţelor fiecărui recitator de către toţi cei prezenţi prin aplauze. Pe primele trei locuri, însă, la concursul de recitare s-au clasat:
Locul I - Marieta Isăcescu
Locul II - Marilena Hideg
Locul III - Cătălin Urcan

"Mulţumim că aţi acceptat invitaţia noastră de a participa la această manifestare. Am încercat să pregătim pentru dumneavoastră o atmosferă plăcută, am colaborat foarte bine cu doamna Boncea, care a pregătit întrebările pentru consursul de cultură generală", spunea purtătorul de cuvânt al Primăriei Turda, Lucia Golfin, acum în calitate de director interimar al Casei Municipale de Cultură după recenta pensionare a fostului director, Felicia răcean, de asemenea prezentă la manifestare.

După ce a oferit Leontinei Boncea o diplomă de excelenţă din partea administraţiei locale turdene prin Casa Municipală de cultură, Lucia Golfin a mulţumit tuturor pentru implicare în acţiune, inclusiv fostului director Felicia Răcean care a realizat şi consolidat, în timp, relaţiile Casei Municipale de Cultură Turda atât cu Asociaţia Nevăzătorilor cât şi cu Asociaţia "Oameni pentru oameni", centrul "Sfânta Irina" fiind, de asemenea, instituţia căreia lucia Golfin i-a adresat mulţumiri.

După festivitatea de premiere a celor două concursuri s-a trecut şi la desfăşurarea celorlalte concursuri anunţate: tenis de masă, şah şi table.

În urma desfăşurării partidelor, au fost desemnaţi şi câştigătorii:

Tenis de masă:
Locul I - Stelian Pop
Locul II - Nicolae Momeu
Locul III - Adrian Fonoage

Şah:
Locul I - Teodor Isac
Locul II - Emil Gornic
Locul III - Emila Haiduc

Table:
Locul I - Emil Gornic
Locul II - Maria Vida
Locul III - Cătălin Urcan

Secvenţe de la festivitatea de premiere a câştigătorilor concursurilor de cultură generală şi recitare găsiţi cu un simplu CLICK AICI.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS