Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

16
Tue, Apr
106 New Articles

Primavara Culturala Turdeana - Ziua Persoanelor de Varsta a III-a

Social
Tools
Typography

Sediul Asociaţiei Pensionarilor "Dr. Ioan Raţiu" din Turda a găzduit vineri, 13 martie 2015, cu începere de la orele 14.00 o manifestare prin care s-a dorit marcarea, în cadrul Primăverii Culturale Turdene, a zilei Persoanelor de Vârsta a III-a.

Organizată de Casa Municipală de Cultură Turda, manifestarea a avut-o ca invitat pe Lucia Golfin, cea care deţine momentan funcţia de director interimar al instituţiei, dar şi pe fostul director - Felicia Răcean - a cărei prezenţă părea motivată.

Mai exact Felicia Răcean a vorbit celor prezenţi de iniţia tiva formării Femina Club în cadrul instituţiei turdene de cultură, club adresat femeilor, fostul director amintind că la Turda prima organizaţie de acest fel a luat fiinţă la iniţiativa Emiliei Raţiu, în 1880 - Societatea de Lectură a Femeilor Române - la momentul de faţă dorindu-se reluarea unei organizaţii destinate femeilor.

"Noi dorim să reînviem acest Femina Club şi să oferim doamnelor şansa la educaţie" explica Felicia Răcean încercând să aducă în prim plan importanţa femeii atât în societate cât şi în familie.

În plus, Felicia Răcean şi-a propus să îi iniţieze pe cei prezenţi în arta origami, fostul director al Casei Municipale de Cultură Turda chiar având, ca exemplificare, obiecte confecţionate în acest fel.

De asemenea, cu ocazia aceleiaşi manifestări, cei prezenţi au putut admira o expoziţie de obiecte vechi, tradiţionale, majoritatea confecţionate manual.

Totuşi, unul din obiectele vechi cele mai importante în expoziţie şi la care preşedintele asociaţiei "Dr. Ioan Raţiu" - Emilia Silaghi - ţinea foarte mult, era o scrisoare în original din timpul celui de-al doilea Război Mondial trimisă familiei în de către unchiul său.

Un moment aparte prins în cadrul manifestării de la sediul Asociaţiei Pensionarilor "Dr. Ioan Raţiu Turda" a fost şi spectacolul oferit de către corul Armonia al Casei Municipale de Cultură Turda, cor condus de părintele Sebastian Zăhan.

Mai multe explicaţii oferite de Felicia Răcean puteţi viziona AICI.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS