Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

17
Wed, Apr
106 New Articles

AZI: Masa rotunda "ACCES PENTRU TOTI" organizata in cadrul proiectului "Workcall"

Social
Tools
Typography

Agenţia de Consultanţă şi Afaceri Română organizează în data de 07.04.2015, Masa rotundă ,,Acces pentru toți" în cadrul proiectului „Workcall" POSDRU/165/6.2/S/143219, la Hotel Transit, str. Ogorului, nr. 62, municipiul Oradea, județul Bihor.

Pe parcursul implementării proiectului vor fi organizate un număr de 5 mese rotunde la care vor participa 100 de persoane aparținând autorităților publice locale, organizațiilor non-guvernamentale, organizațiilor sindicale, organizațiilor societății civile, patronatelor și angajatori. Mesele rotunde constituie oportunitatea unui dialog și o modalitate eficientă de a împărtăși idei și soluții în vederea facilitării accesului la ocupare pentru grupurile vulnerabile. Primele două mese rotunde "Acces pentru toți" au avut loc la Cluj-Napoca și Satu Mare. Masa rotundă, organizată la Oradea, este cea de-a treia, din seria de cinci, desfășurate în regiunea de implementare nord-vest .

"Schimbarea trebuie să înceapă din noi, implicare activă a întregii comunități, campanii de informare mass-media vis-a-vis de serviciile de care pot să beneficieze persoanele care fac parte din grupurile vulnerabile, dezvoltarea unui sistem de cooperare sustenabil între instituțiile publice și organizațiile implicate în problema grupurilor defavorizate, construirea de programe și proiecte pentru acestea, susținerea economiei și relaxarea fiscala astfel încât toți să poată accede pe piața muncii", sunt câteva din concluziile participanților la mesele rotunde "Acces pentru toți'".

Mesele rotunde "Acces pentru toți" vizează dezvoltarea și promovarea diferitelor forme de cooperare între angajatori, societatea civilă și personalul autorităților publice locale cu scopul identificării și promovării oportunităților de ocupare pentru grupurile vulnerabile, oferind cadrul și premisele unei colaborări eficiente și directe intre actorii relevanți de pe piața muncii. De asemenea, mesele rotunde urmăresc crearea unor grupuri de lucru pentru identificarea și aplicarea ulterioară a soluțiilor în vederea menținerii unei stabilități și consolidării unor abordări cu efecte pe termen lung privind accesul la ocupare pentru grupurile vulnerabile.

Proiectul "Workcall" conduce la atingerea unui nivel mai înalt de calificare prin furnizarea de cursuri de calificare în diverse meserii pentru 900 de persoane aparținând grupurilor vulnerabile (persoane de etnie romă, persoane cu dizabilități, femei și tineri peste 18 ani care părăsesc sistemul de protecție a copilului) oferind acestora beneficii cum ar fi: participare gratuită la cursurile organizate, competenţe crescute şi îmbunătăţirea nivelului de calificare, obţinerea unei calificări care permite o mai mare flexibilitate pe piaţa muncii, mediere pe piaţa muncii cu scopul obţinerii unui loc de muncă, impact pozitiv emoţional prin creşterea încrederii în sine şi speranţa unei vieţi mai bune.

Informații suplimentare: Agenția de Consultanță și Afaceri Română
Telefon: 0725.359.867, 0364.435.213, Fax: 0364. 435.372. Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Centrul de Incluziune Sociala Turda - Str. P-ța 1 Decembrie 1918, nr. 23
Persoana de contact:
Paula Pârlog – Asistent Relații Publice

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS