Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

19
Fri, Apr
107 New Articles

"Povesti de succes" - un film motivational autentic cu si despre oamenii de langa noi, realizat in cadrul proiectului "Si noi avem dreptul la munca!"

Social
Tools
Typography

- comunicat -
Filmul ,,Povești de succes", realizat în cadrul proiectului ,,Și noi avem dreptul la muncă!", prezintă poveștile unor oameni care au reușit să depășească barierele discriminării în viața personală și profesională. Fie că sunt persoane de etnie romă sau persoane cu diferite tipuri de dizabilități, acești oameni sunt exemplul cel mai bun că dizabilitatea sau etnia nu trebuie considerate piedici în obținerea unui loc de muncă sau unei vieți ca a celorlalți.

,,Nu m-am simțit niciodată descurajată din cauza dizabilității mele. Voiam să am și eu ca toată lumea un serviciu, o viață, o casă, o familie și așa îi îndrum pe toți să facă.'' Elvira Zai - fost contabil șef și Inspector la Banca Populară, filiala Iara, județul Cluj.

,,Eu văd viața frumoasă. Nu am fost negativistă niciodată. Încerc să mă axez și să mă sprijin pe partea pozitivă, că viața uneori îmi dă palme e altceva, eu mă bucur de foarte multe lucruri.'' Rodica Marian - președinte Asociația Handicapaților Zalău, județul Sălaj.

,,Mi-am dorit să fac mai multe decât puteam, întotdeauna. Pot să spun ca sunt o fire mai puternică, întotdeauna am privit partea plină a paharului.''Ionuț Matei - antreprenor, Turda, județul Cluj

Acestea sunt doar câteva relatări din poveștile protagoniștilor filmului ,,Povești de succes", povești despre viață și despre curaj, care inspiră și motivează, povești despre oamenii de lângă noi, care merită urmărite și prețuite.

Filmul a fost realizat în cadrul proiectului ,,Și noi avem dreptul la muncă!", implementat de Agenția de Consultanță și Afaceri Română - ACAR, în parteneriat cu Forum Group în calitate de beneficiar, Fundația Centrul Parteneriat pentru Egalitate - CPE și Asociația Eduteco, în intervalul aprilie 2014 - octombrie 2015, în regiunile: București-Ilfov, Sud-Muntenia și Nord-Vest. Obiectivul general al proiectului constă în îmbunătățirea integrării grupurilor vulnerabile (800 de persoane de etnie romă și 100 de persoane cu dizabilități) și eliminarea barierelor cu care aceste grupuri se confruntă în încercarea lor de a obține un loc de muncă și de a se integra în societate, prin furnizarea de servicii de consiliere, orientare profesională şi cursuri de calificare/recalificare adaptate nevoilor particulare ale grupului ţintă.

"Scopul acestui film motivațional este acela de a îmbunătăți imaginea persoanelor din grupul țintă al proiectului, persoane cu dizabilități și persoane de etnie romă, prin prezentarea poveștilor lor . Filmul urmărește să surprindă, prin intermediul interviului, viața lor personală și profesională. Personajele povestesc despre diverse episoade din viață în care s-au confruntat și au depășit barierele discriminării, dar și modalitatea prin care au reușit, despre persoanele care le-au fost aproape sau dacă au apelat la autorități pentru soluționarea problemelor. Ne dorim ca acest film să fie o încurajare pentru cât mai mulți oameni care se confruntă cu discriminarea pe piața muncii dar și în societate". Daniela Vișoianu - manager proiect ,,Și noi avem dreptul la muncă!".

Filmul poate fi găsit online pe site-ul proiectului www.cursuricariera.ro la secțiunea video, pe site-ul Agenției de Consultanță și Afaceri Română www.acar-eu.ro la rubrica multimedia sau accesând urmatorul link: Filmul ,,Povești de succes'' - proiect ,,Și noi avem dreptul la muncă!''

Informaţii suplimentare:
Centrul de Incluziune Socială Turda. Str. Castanilor, nr.8
Telefon: 0364.149.910, 0364.435.213 / fax : 0364. 435.372
Mobil: 0725.359.867
E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., www.acar-eu.ro

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS