Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

13
Tue, Apr
272 New Articles

86 de beneficiari ai proiectului "Si noi avem dreptul la munca!” au absolvit cursurile de calificare in meseriile de lucrator in comert, lucrator in alimentatie si camerista

Social
Typography

- comunicat -
Beneficiarii proiectului "Și noi avem dreptul la muncă!", persoane de etnie romă și persoane cu dizabilitați, au participat în 28 și 29 mai 2015, la examenele de absolvire ale cursurilor de calificare în meseriile de lucrător în comerț, lucrător în alimentație și cameristă ce s-au desfășurat la Turda și Câmpia Turzii.

În urma promovării examenului cei 86 de beneficiari vor obţine o diplomă de calificare profesională care poartă antetul Ministerului Muncii și Ministerului Educației, fiind recunoscută la nivelul Uniunii Europene şi un sprijin financiar de 500 lei.

Proiectul "Și noi avem dreptul la muncă!" conduce la atingerea unui nivel mai înalt de calificare prin furnizarea de cursuri de calificare pentru 900 de beneficiari în meserii precum florar decorator, parchetar, lucrător poligraf, lucrător în tâmplărie, lucrător în tricotaje - confecții, lucrător în alimentație, lucrător în comerț, cameristă, brancardier, operator introducere, validare și prelucrare date.

Prin participarea la cursurile organizate în cadrul proiectului, beneficiarii dobândesc competenţe profesionale crescute iar calificarea obținută le va oferi o mai mare flexibilitate pe piaţa muncii și un impact emoţional pozitiv prin creşterea încrederii în sine şi speranţa unei vieţi mai bune.

***

Agenția de Consultanță și Afaceri Română - ACAR - în parteneriat cu Forum Group, în calitate de beneficiar, Fundația Centrul Parteneriat pentru Egalitate - CPE și Asociația Eduteco, implementează în intervalul aprilie 2014 - octombrie 2015 proiectul "Și noi avem dreptul la muncă!" în regiunile: București-Ilfov, Sud-Muntenia și Nord-Vest.

Obiectivul general al proiectului constă în îmbunătățirea integrării grupurilor vulnerabile (800 de persoane de etnie romă și 100 de persoane cu dizabilități) și eliminarea barierelor cu care aceste grupuri se confruntă în încercarea lor de a obține un loc de muncă și de a se integra în societate, prin furnizarea de servicii de consiliere, orientare profesională şi cursuri de calificare/recalificare adaptate nevoilor particulare ale grupului ţintă.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS