Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

20
Sat, Apr
107 New Articles

Aproximativ 100 de persoane prezente la bursa locurilor de munca de la Luna | VIDEO

Social
Tools
Typography

Organizată ca un fel de punct final în cadrul proiectului AVATAR derulat de către administraţia locală a comunei Luna, bursa locurilor de muncă a avut loc miercuri, 17 septembrie, cu începere de la orele 10.30 în sala de sport de lângă şcoala din Luna.

Deşi era anunţat ca întinzându-se pe parcursul a 6 ore, evenimentul a durat cam jumătate din timp.
"Astăzi, aşa după cum bine ştiţi, având în vedere că se împlineşte exact un an de la primele înscrieri la proiectul avatar, am ţinut bursa locurilor de muncă la care au participat 14 angajatori şi, ca şi prezenţă a celor care doresc să se angajeze, au fost aproape peste 100 de persoane", spunea Laurenţiu Tör, primarul comunei Luna, la finalul evenimentului.

În afară de operatorii economici implicaţi - ca posibili angajatori - în proiectul AVATAR - la evenimentul găzduit la Luna au participat şi alţi angajatori, lucru precizat chiar de primarul comunei Luna: "Cei care au participat la proiectul AVATAR au venit şi pe lângă cele 5-6 firme care au fost în proiectul AVATAR a venit diferenţa de 8-9 firme", aşadar bursa locurilor de muncă "Nu a fost strict pentru cei din proiectul AVATAR. Am invitat şi firme care au avut altă preocupare decât cele care au fost în proiectul AVATAR".

Dacă printre firmele care îşi anunţaseră participarea la evenimentul de la Luna s-au numărat SC Fujikura Automotive Romania SRL, SC ACI Cluj SA, SC StarJobs SRL, SC Prestige Transilvania SRL, SC Modulo Decorative Solutions SRL, SC Magreb Knitewear East SA - punct de lucru Turda, SC I&C Transilvania Constructii - Turda, SC Gentilia Contruct SRL, SC Dynamic Logistic Center SRL, SC Cerasind SRL, SC Eckerle Automotive SRL, SC Grup 4 Instalaţii SA sau SC Arosa Industries SRL, primarul comunei Luna s-a arătat încrezător în reuşita evenimentului, atât din perspectiva agenţilor economici - "Am văzut agenţi economici foarte mulţumiţi, a fost foarte multă lume care şi-a depus CV-ul. Unii probabil, au fost mai puţin interesaşi, dar am văzut că foarte puţini din cei prezenţi nu şi-au depus CV-urile" - cât şi din perspectiva celor veniţi să îşi caute un loc de muncă - "În cadrul acestei zile eu am speranţa că cei care au venit îşi vor găsi un loc de muncă şi nu vor renunţa chiar dacă, probabil, retribuţia va fi una la salariul minim pe economie. Decât să stea acasă şi să nu-şi poată rezolva anumite probleme pe care le au în familie, găsesc că e mai bine să fie angajaţi la o firmă, să aibă un program, să poată aduce o retribuţie cât de bună acasă" - astfel că Laurenţiu Tör îşi exprima speranţa că "această zi va fi, totuşi, de bun augur pentru cei care s-au prezentat, atât angajatori, cât şi doritori să se angajeze".

Chiar dacă firul roşu al evenimentului era trasat de proiectul AVATAR - proiect derulat pe mai multe secţiuni de cursuri precum sudori, domeniul IT, arhivari şi proiect în urma căruia mulţi cursanţi şi-au găsit deja loc de muncă - bursa locurilor de muncă nu s-a adresat strict celor care au fost cursanţi în cadrul proiectului. În acest sens primarul comunei Luna spunea atât că la bursa locurilor de muncă au fost prezenţi angajatori "care au dorit să facă angajări din rândul oamenilor din satele Luna, Luncani, Gligoreşti, dar şi din satele şi comunele apropiate", cât şi - referitor la cei care au venit din afara comunei cu dorinţa de a-şi găsi o slujbă - că "Numărul lor nu pot să-l spun exact, dar am văzut că sunt oameni care sunt locuitori ai comunei noastre".

La finalul unui astfel de eveniment am fost interesaţi să aflăm intenţiile administraţiei locale privind eventuala organizare a unui eveniment similar pentru cei care încă sunt în căutarea unui loca de muncă, precizările primarului fiind că intenţii în acest sens există, doar că sub forma unor noi proiecte: "Încercăm să începem din iarnă un nou proiect - probabil de o anvergură mai mare - şi sperăm să şi putem să-l implementăm anul viitor... deci anul ăsta deocamdată să punem bazele unui nou proiect, dar pe o sumă mult mai mare decât cea care a fost alocată pentru AVATAR...".

Nu în ultimul rând Laurenţiu Tör a dorit să adreseze mulţumiri celor care s-au implicat în derularea proiectului: "Trebuie să vă spun că le mulţumesc celor care au fost alături de noi, de exemplu Horea Costin, care a fost tot timpul, în acest an şi jumătate, alături de noi, precum şi doamnelor din primărie, ţinând cont de faptul că Primăria Luna a fost parteneră în acest proiect, doamnei Cristina Colda, Ana Zeicu şi, bineînţeles, secretarei comunei, doamnei Cornelia Delimot".

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS