Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

16
Tue, Apr
106 New Articles

Cel putin 120 de persoane au avut sarbatori mai fericite in comuna Luna

Social
Tools
Typography

Şi în acest an Asociaţia Femeilor Voluntare din Luna a fost aproape de cei cu care soarta părea să fi fost mai puţin danrnică din diverse motive.

Cele 23 de femei voluntare au pus mână de la mână şi, beneficiind şi de ajutorul a doi sponsori, au reuşit să continue tradiţia pregătirii de pachete pe care să le ofere persoanelor din comună care aveau cea mai mare nevoie de ele.

"Ca în fiecare an în ultimii trei ani de zile, noi am pregătit pachete de sărbători pentru oamenii bătrâni, bolnavi, singuri, cu probleme de sănătate sau care au fost părăsiţi de copii. Am pregătit 120 de pechete şi ne-am organizat în aşa fel încât acum să putem să împărţim aceste pachete" spunea, încă de pe 22 decembrie, Susana Mirică, cea care coordonează asociaţia de la Luna.

Dacă despre fondurile utilizate pentru desfăşurarea acţiunii spunea "Contribuţia efectivă este din cotizaţia fetelor, care am adunat fiecare bănuţi sau din anumite acţiuni legate de producţia pe care am realizat-o noi în micul atelier şi de la doi sponsori, persoane fizice, care întotdeauna sunt alături de noi" şi că valoarea totală se ridică la aproximativ 3.000 de lei, întrebată despre existenţa unui mod de selecţie a beneficiarilor darurilor Susana Mirică a explicat: "Selecţia este oarecum şi puţin subiectivă, pentru că am mers şi până la sufletul omului. Sunt, într-adevăr, oameni săraci, bolnavi, oameni bătrâni care au nişte posibilităţi materiale mai reduse, dar care se bucură foarte mult şi este un gest atât de frumos că ei încep să plângă de bucurie în momentul în care le ducem aceste pachete. Nu sunt nişte criterii pur obiective, pentru că noi nu avem câştigul real al fiecăruia, ci ţinem cont de fiecare fată din asociaţie, de vecinii pe care-i are şi cam în ce situaţie se află fiecare vecin".

În plus faţă de acţiunea prin care s-au constituit şi donat pachete pentru persoanele nevoiaşe din comună, Asociaţia Femeilor Voluntare avea pregătite şi alte acţiuni în această perioadă a sărbătorilor, detalii în acest sens oferind tot coordonatoarea AFV Luna: "Pregătim pentru copiii de la asociaţia voluntară Banffy, din Luncani, 400 de sarmale, pâine de casă, prăjituri de casă şi cozonaci, iar în ziua de Crăciun un mic recital de colinde la biserică la noi şi în a treia zi de Crăciun vom merge, în costume populare, la biserica ortodoxă din Gligoreşti ca să îi încântăm pe bătrâni cu colindele strămoşeşti".

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS