Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

26
Thu, May
89 New Articles

Problema Mechel, in atentia varstei a treia

Social
Tools
Typography

Un moment mai aparte în cadrul simpozionului despre îmbătrânirea activă organizat cu ocazia zilei vârstnicilor la Câmpia Turzii a fost cel generat când în discuţie s-a rostit "Mechel".

Subiectul Mechel - mai bine spus ultimele evenimente care se leagă de deciziile patronatului rus de la combinatul din Câmpia Turzii - a fost adus în discuţie de către unul din vârstnicii participanţi la simpozion. Şi asta în contextul în care existau cetăţeni afectaţi de disponiblizări, cetăţeni care nu trebuie să fie uitaţi de către administraţia locală, acea administraţie locală care trebuie să aibă în vedere vârstnicii.
Prezent la simpozion, viceprimarul Câmpiei Turzii, Dorin Lojigan, nu a uitat să precizeze că atitudinea civică a cetăţenilor trebuie să fie ceva separat de eventualele decizii ale administraţiei locale.
Cu alte cuvinte, explicând că administraţia locală s-a implicat, în măsura posibilităţilor, în ceea ce priveşete problema Mechel - cu precizarea că societatea e, totuşi, una privată - Dorin Lojigan a atras atenţia asupra unui fenomen care lesne ar putea fi interpretat drept lipsă de atitudine civică. Astfel, în contextul în care, de disponibilizările decise de patronatul rus au fost afectate cel puţin un număr de 800 persoane, la protest au fost prezente cam jumătate, din care o parte erau sindicalişti veniţi de la alte combinate metalurgice din ţară.  

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS