Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

20
Sat, Apr
107 New Articles

Izolare prin invaluire | VIDEO

Social
Tools
Typography

Reabilitarea termică a imobilelor de locuit rămâne o problemă actuală cel puţin la Turda. Din păcate, reabilitarea termică făcută cu fonduri de la guvern şi de la bugetul local în vederea diminuării costurilor suportate de beneficiari se află într-un impas.

Aspectul a fost reţinut şi de primarul Tudor Ştefănie, cu care am stat de vorbă în acest sens. Dacă la Turda există imobile reabilitate termic prin programul derulat de adminitraţia locală şi încă se mai aşteptau fonduri pentru continuarea programului, la momentul de faţă nu se ştie dacă acest program va continua.
"Din nefericire nu avem informaţii deocamdată" spunea şi primarul Turzii precizând că "pe vechiul sistem aveam prevăzute peste 50 de imobile în reabilitare şi cu situaţie de extindere" dar şi că "aşteptăm să primim fondurile de la bugetul statului şi pentru reabilitările executate".
Tudor Ştefănie nu crede că un astfel de program ar putea continua, deocamdată, cu finanţare de la bugetul statului, ci mai degrabă cu posibile surse de finanţare "pe fonduri externe". "Eu mi-aş dori să primim banii de la bugetul statului pentru ce s-a executat şi să continuăm acest proiect pe un sistem de parteneriat între noi şi asociaţiile de proprietari", mai spunea primarul Turzii, avansând ideea potrivit căreia, în funcţie de permisivitatea bugetului local, cea mai mare parte a costurilor de reabilitare termică a imobilelor să fie suportată de la bugetul local şi nu de beneficiari.
Despre acele imobile care au fost reabilitate termic parţial pe banii unora dintre locatari, Tudor Ştefănie spunea că pot fi cuprinse într-un posibil program ulterior de reabilitare termică în acelaşi context în care au fost cuprinse şi în programul anterior: "puteau fi luate în considerare lucrările de reabilitare termică doar dacă expertiza spunea că s-au realizat de calitate şi puteau fi încadrate în proiectul de reabilitare integrală a blocului respectiv".
De asemenea, primarul Turzii spunea că şi imobilele private, individuale - respectiv casele particulare - pot fi reabilitate: "este o strategie pe care a lansat-o actualul guvern, să vedem dacă ea poate să fie şi finalizată".
Un aspect interesant surprins, însă, de primarul Turzii este acela că reabilitarea termică a imobilelor din municipiul Turda ar putea fi realizată în urma unui program prin care municipiul să prinească fonduri în calitate de zonă turistică, despre unele imobile din Turda Tudor Ştefănie spunând că "ele nu au niciun aspect exterior pentru o zonă turistică şi, în acelaşi timp crează şi mari impedimente din punctul de vedere al utilităţii acestor spaţii de locuit". {dailymotion}xu7b8a_reabilitarea-termicy-a-locuinyelor-proiect-in-ayteptare-la-turda_news{/dailymotion}

Vezi şi pe youtube sau vimeo.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS