Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

20
Sat, Apr
107 New Articles

În judeţul Cluj creşte capacitatea de preluare a bolnavilor COVID. Creşte şi numărul de paturi ATI iar spitalul din Turda e luat în calcul

Sănătate
Tools
Typography

Prefectul judeţului Cluj, Mircea Abrudean, a anunţat că a fost publicat Ordinul Ministerului Sănătăţii 555/2020 reactualizat, prin care s-au cuprins patru noi unităţi medicale din judeţul Cluj care să preia pacienţi COVID.

Concret, capacitatea de preluare cu 17 paturi ATI şi încă 149 de paturi normale COVID.

Unitatea medicală Paturi normale Paturi ATI
Medicală 1 68 6
IRGH 26 4
Spitalul Militar Cluj 25 5
Spitalul Dej 30 2
Total 149 17

Astfel, în total, la nivelul judeţului Cluj, există 69 de paturi ATI, în perioada următoare avându-se în vedere extinderea capacităţii pentru a se ajunge la aproximativ 100 de paturi ATI COVID. La momentul de faţă sunt în curs de realizare procedurile în sensul creşetrii numărului de paturi.

De asemenea, prefectul Mircea Abrudean a confirmat că procedurile se referă şi la Spitalul Municipal Turda care a anunţat în urmă cu aproximativ o săptămână deschiderea unei secţii COVID cu 22 de paturi la secţia de boli infecţioase şi 4 paturi la secţia ATI.

Secţie COVID la spitalul turdean: 22 de paturi la secţia infecţioase şi 4 paturi la secţia ATI

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS