Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

19
Fri, Apr
107 New Articles

Secţii ATI fără aviz de securitate la incendiu în unităţile sanitare din judeţul Cluj? Vezi explicaţiile ISU!

Sănătate
Tools
Typography

Având în vedere nu doar cele mai recente tragedii care au avut loc în unităţi spitaliceşti de pe teritoriul României, cel puţin logic se pune întrebarea care e situaţia la nivelul unităţilor sanitare din judeţul Cluj.

Pentru că deja se vehicula o ipoteză potrivit căreia la nivelul juudeţului Cluj nu mai puţin de 21 de secţii din spitalele de pe raza judeţului ar avea probleme în ceea ce priveşte avizul de securitate la incendiu, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă vine cu precizări pe care vă invităm să le consultaţi în continuare:

Pe timpul controalelor efectuate împreună cu inspectorii DSP și reprezentanți ISCIR începute în luna noiembrie a anului trecut, s-a constat faptul că 21 de secții ATI funcționează în spații sau clădiri care nu obținuseră autorizația de securitate la incendiu în momentul controlului.
1. Sancționarea pentru nesolicitarea şi neobţinerea autorizaţiei privind îndeplinirea cerinței de securitate la incendiu se realizează conform Legii 307/2006, art.44, alin.IV lit. i), pe timpul controalelor efectuate în obiectivele respective, de către inspectorii ISU, cu amendă de la 5.001 lei la 10.000 lei.
2. Cuantumul sancțiunii sau aplicarea avertismentului se realizeză conform stării de fapt constatate la fața locului, iar în situația de față 12 clădiri, dintre cele 21 despre care făceam referire mai sus, dețin aviz de securitate la incendiu. Obținerea autorizației pentru securitate la incendiu se poate realiza doar după finalizarea recepției lucrărilor pentru care a fost obținut în prealabil avizul. Practic, aceste clădiri sunt în curs sau au început procesul pentru obținerea autorizației pentru securitate la incendiu. De asemenea, controalele privind apărarea împotriva incendiilor se fac anual pentru unitățile spitalicești, iar unele obiective au fost controlate anterior lunii noiembrie și au fost aplicate amenzi sau sancțiuni, iar prin planurile de măsuri întocmite ulterior au fost stabilite termene ce prevăd remedierea deficiențelor. Situația amenzilor aplicate recent unităților spitalicești o voi solicita inspectoriilor de prevenire în zilele următoare. Toate deficiențele constatate pe timpul controalelor, efectuate împreună cu inspectorii DSP, au fost transmise atât Ministerului Sănătății cât și autorităților locale în administrarea cărora funcționează obiectivele respective. Inspectorii de prevenire au acordat asistență tehnică de specialitate atât pe timpul controalelor cât și ulterior desfășurării acestora pentru remedierea situației existente.
3. Cele 21 de secții ATI funcționează în spații sau corpuri de clădiri care necesită autorizarea privind securitatea la incendiu, iar, în momentul efectuării controalelor de la sfârșitul anului trecut, s-a constatat că nu obținuseră autorizarea privind îndeplinirea cerinței de securitate la incendiu. Însă, așa cum am precizat mai sus, 12 dintre acestea dețin aviz de securitate la incendiu.
4. Avizul de securitate la incendiu este emis pentru proiectul de execuție a construcției.
Autorizația de securitate la incendiu trebuie solicitată după admiterea recepției la terminarea lucrărilor și certifică îndeplinirea de către construcție a măsurilor de securitate la incendiu impuse de reglementările tehnice de proiectare.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS