Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

26
Fri, Apr
106 New Articles

VOCI PENTRU SĂNĂTATEA MINTALĂ

Sănătate
Tools
Typography

Conform Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), ”unul din patru oameni din lume a avut, are sau va avea o problemă de sănătate mintală de-a lungul vieții și că tulburările mintale vor fi prima cauză de dizabilitate la nivel mondial în anul 2030”.

În luna mai sărbătorim Săptămâna Europeană a Sănătății Mintale o dată calendaristică stabilită la nivel european pentru a evidenția nevoia de a contribui la îmbunătățirea calității vieții persoanelor care trăiesc în comunitatea noastră și de a preveni îmbolnăvirile la nivel mintal în grupurile sociale cele mai vulnerabile cum sunt: femeile și copiii.

Pentru a crește nivelul de conștientizare a cetățenilor în ceea ce privește importanța sănătății mintale, - Direcția  de Asistență Socială prin Centrul de Zi ”Carine”, în parteneriat cu  Asociația Ianna/Floare Aleasă - Centru de Educație Specială, Câmpia Turzii, Liceul Integritas, Târgu Mureș, Liceul Teoretic "Pavel Dan", Câmpia Turzii, Colegiul Național Mihai Viteazul, Turda și Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea, Departament de Misiune a Femeiilor, organizează joi, 12 mai 2022 și vineri, 13 mai 2022, campania intitulată ”VOCI PENTRU SĂNĂTATEA MINTALĂ”.

Această campanie va conține mai multe momente:

  • ”Note de speranță” - mini concert instrumental și momente poetice, realizate de elevi ai liceelor Integritas (Târgu Mureș) și "Pavel Dan" (Câmpia Turzii) care vor îmbrăca tricouri purtând mesajul ”Free hugs” și ”Săptămâna europeană a sănătății mintale”;
  • ”Intră în ramă și privește în oglindă”, a activitate practică prin care tinerii și participanții la activitate vor conștientiza faptul că oricare dintre noi putem fi în viitor o victimă a tulburărilor mintale și că nu există nici o diferență între oameni în acest sens;
  • Distribuirea de fundițe de culoare verde;
  • Acțiunea cu numele ”Fii curajos și vino să mă cunoști”, în care un tânăr cu dizabilitate va face cunoștință cu acele persoane care doresc să se apropie și să socializeze. Acesta va dărui mere celor care vor intra în contact și vor comunica, mărul fiind un simbol al unui stil de viață sănătos pe care dorim să îl promovăm în rândul tinerilor.

Evenimentele se vor desfășura în următoarele locații: Parcul Central „Ionel Floașiu” între orele 11:00-13.00 și Parcul Municipal (Berc), între orele 17.00-19.00.

Direcția Relații cu Comunitatea

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS