Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

18
Thu, Apr
113 New Articles

Proiect unic în România și în Europa de sud-est. Consiliul Județean depune pentru finanțare prin PNRR proiectul „Centrul de Transplant Multiorgan”

Sănătate
Tools
Typography

Plenul reunit al Consiliului Județean Cluj a aprobat proiectul ce vizează construirea Centrului de Transplant Multiorgan de la Cluj, în vederea finanțării acestuia în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Necesitatea acestui demers este justificată de recenta lansare, prin PNRR, a unui apel competitiv, care are în vedere finanțarea construirii a minim 25 de spitale sau unități sanitare noi, investiție prin care se va asigura inclusiv dotarea instituțiilor spitalicești cu echipamente și aparatură medicală.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Vorbim despre un proiect avansat și matur, care va deservi întreaga țară. Odată cu identificarea sursei de finanțare nerambursabilă avem încredere că obiectivul nostru va putea fi atins, acela de a finaliza în maxim trei ani construcția edificiului medical de importanță aparte pentru județul Cluj și pentru întreaga Românie.”

 Proiectul forului administrativ județean are o valoare de 790.364.179 lei, fără T.V.A., din care 80% reprezintă valoarea finanțării nerambursabile din PNRR, iar 20% este contribuția proprie a Consiliului Județean Cluj.

Unică în România și în sud-estul Europei, investiția vizează edificarea unui centru de transplant care integrează facilitățile necesare pentru patru tipuri de transplant: de cord, plămân, hepatic și renal.

Centrul de Transplant Multiorgan de la Cluj va integra soluții tehnice contemporane în materie de construcții și arhitectură medicală, punând pacientul pe primul loc în toate fluxurile oferite. Clădirea va avea o fundație pe sistemul top-down, ce presupune realizarea de piloni forați, executarea planșeului la cota solului și, ulterior, executarea planșeelor inferioare. Aceasta va fi una eficientă, care va respecta standardele nZEB - nearly Zero Energy Building – o clădire cu performanță energetică foarte ridicată, al cărei consum de energie va fi aproape egal cu zero.

Obiectivul medical ultramodern va fi construit pe str. B. P. Hașdeu nr. 6 și va dispune de 264 de paturi pentru spitalizare continuă, 16 paturi pentru spitalizare de zi și 45 de paturi destinate ATI. Acesta va avea 12 săli de operație și chirurgie, zone de Imagistică și U.P.U., laboratoare, unitatea de transfuzii și recoltare sânge, zona A.T.I., cabinete medicale și săli de cercetare, saloane, un heliport, etc. De asemenea, Centrul Integrat de Transplant va dispune și de 176 de locuri de parcare.

Biroul de presă
28 noiembrie 2022

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS