Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

18
Thu, Apr
115 New Articles

Singurul spital cu profil de recuperare multidisciplinară din Transilvania a aniversat 45 de ani de la înființare

Sănătate
Tools
Typography

Circa 14 milioane de euro au fost investiți în Spitalul de Recuperare în ultimii ani

Spitalul Clinic de Recuperare din Cluj-Napoca, unitate sanitară aflată sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, a organizat la finalul săptămânii trecute un eveniment prin care a marcat împlinirea a 45 de ani de la înființare.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Felicit conducerea și întreaga echipă a acestui spital de elită la nivel național pentru efortul depus în asigurarea unor servicii medicale la standarde europene și pentru numeroasele performanțe. Doresc întregului personal multă putere de muncă în continuare, iar tuturor celor care se află în situații medicale dificile, multă sănătate!”

*   *   *

Spitalul Clinic de Recuperare este una dintre cele mai prestigioase și emblematice unități spitalicești clujene și o recunoscută bază de învățământ medical, facilitând efectuarea procedurilor de examinare, diagnosticare și tratare a pacienților în cele mai bune condiții. Toate acestea se datorează inclusiv investițiilor masive pe care Consiliul Județean Cluj le-a făcut de-a lungul timpului pentru singurul spital cu profil de recuperare multidisciplinară din Transilvania.

Doar în ultimii 15 ani, forul administrativ județean a alocat, din bugetul propriu al instituției, cca. 22 de milioane de lei, bani care au fost utilizați și pentru achiziția a numeroase aparaturi și echipamente medicale ultraperformante. 

În ceea ce privește fondurile europene nerambursabile atrase de Consiliul Județean pentru Spitalul de Recuperare, suma obținută prin intermediul a cinci investiții extrem de importante este de peste 47 de milioane de lei. Trei dintre proiecte sunt finalizate, iar două se află în implementare, acestea vizând atât reabilitarea, modernizarea și dotarea Ambulatoriului, dotarea unității sanitare cu aparaturi medicale de ultimă generație, cât și reabilitarea, extinderea și modernizarea instalațiilor electrice, de ventilare și tratare a aerului și de fluide medicale.

Anual, personalul spitalului desfășoară actul medical în beneficiul unui număr mediu de 12.000 de pacienți spitalizați pe cele 403 paturi şi aproximativ 36.000 de pacienți tratați ambulatoriu.

Biroul de presă
15 mai 2023

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS