Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

20
Sat, Apr
107 New Articles

Voluntariatul medical, cuprins în proiectul derulat de APAH

Sănătate
Tools
Typography

Asociatia Pacientilor cu Afectiuni Hepatice din Transilvania deruleaza in perioada 15 mai - 30 iulie proiectul „Scoala de vara - HelpLive” editia a II-a,  finantat de la bugetul local al Consiliului Judetean Cluj.

Scopul proiectului este de a dezvolta compețentele profesionale ale viitorilor asistenți medicali și de a atrage tinerii spre voluntariatul medical. 

Obiectivul principal este de a sprijini dreptul la educație și instruire a elevilor Școlii Postliceale Henri Coanda Turda precum asi implicarea activă a acestora în comunitatea din care fac parte.  

Proiectul cuprinde cinci activitati: curs de prim ajutor, atelier de nutritie, atelier de comunicare in sanatate, un atelier de consiliere juridica (malpraxis) si un atelier dedicat voluntariatului.

Prima activitate a avut loc in data e 22 mai  in cadrul careia  elevi ai scolii Postliceale Henri Coanda au participat la cursul de prim ajutor, desfasurat la Scoala Teodor Murasanu.  Acordarea primului ajutor este un exercițiu pe care fiecare dintre noi ar trebui să îl știe. Până la sosirea personalului calificat, un minim de cunoștinte fac diferența în cazul unor întâmplări menite să pună viața în pericol.

Astfel, cei peste 55 de viitori asistenti medicali au avut ocazia sa afle care sunt manevrele de prim ajutor, tinerii rezidenti ai Caravanei de Medici au prezentat si exemplificat partea teoretica, dupa care au trecut la partea practica.  Scopul acestui curs a fost de a oferi posibilitatea  viitorilor asistenti de a studia aplicat manevrele  de prim ajutor pe care trebuie sa le acorde victimelor aflate in diferite situatii ce le pun in pericol viata. Cursanti au practicat manevrele studiate asupra manechinelor fiind asistati de medicii rezidenti.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS