Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

01
Sun, Oct
101 New Articles

Ziua Internațională Alzheimer marcată la Cluj

Sănătate
Tools
Typography

Consiliul Județean Cluj, prin Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Cluj (DGASPC) organizează în perioada 20-21 septembrie 2023, sub egida “Zilei Internaționale Alzheimer” și Zilele Erasmus o serie de activități menite să sensibilizeze comunitatea clujeană și instituțiile abilitate cu privire la problematica bolii Alzheimer și să promoveze serviciile oferite de DGASPC Cluj și programul Erasmus+.

Desfășurată în cadrul campaniei “#Niciodată prea devreme, #Niciodată prea târziu”, acțiunea se va desfășura în perioada 20-21 septembrie 2023, după următorul program:  

Miercuri, 20 septembrie 2023, între orele 9:00-14:00, va fi organizată o campanie de testare gratuită a memoriei, care are ca scop oferirea de informații cu privire la manifestările demenței în cadrul bolii Alzheimer precum și accentuarea importanței intervenției precoce, încă de la apariția primelor simptome. Campania se va desfășura în următoarele locații din municipiul Cluj-Napoca: Centrul Comunitar Județean Cluj, Str. Albert Einstein nr. 14,  Marty Eatery, Piața Unirii nr.14, Complex Fortuna, Str. Mirăslău, nr.4, Biserica Greco-Catolică “Buna Vestire”, Str. Călan FN.

Joi, 21 septembrie 2023, va fi organizat, la sediul Centrului Comunitar Județean Cluj, de pe strada Albert Einstein, nr. 14, Simpozionul cu tema: Suport și terapii pentru bolnavii de Alzheimer și îngrijitorii sau aparținătorii acestora. Simpozionul va acoperi subiecte precum disparitățile în ceea ce privește riscul de demență, depistarea precoce și potențialele îmbunătățiri ale îngrijirii persoanelor care trăiesc cu demență și a familiilor acestora.

În același context, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului împreună cu partenerii Societatea Română Alzheimer, Filiala Napoca și Centrul Municipal de Asistență Socială din Ustrzyki Dolne, Polonia, marchează Zilele Erasmus. Evenimentul se adresează tuturor organizațiilor interesate de promovarea valorilor europene, învățării sub toate formele sale, implicării comunitare și dorinței de schimbare în bine prin educație. Pe parcursul Simpozionului va avea loc lansarea proiectului Erasmus+: Ghid internațional care combină metode terapeutice de integrare senzorială, camera de stimulare senzorială și grădina terapeutică pentru a le face vizibile cetățenilor, comunității, profesioniștilor și factorilor de decizie. Totodată, vor exista, de asemenea, oportunități de creare de rețele și colaborare cu alți experți în domeniu la nivel național și internațional.

Biroul de presă
19 septembrie 2023

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS