Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

14
Fri, Jun
100 New Articles

Noi echipamente medicale pentru reducerea riscului de infecții nosocomiale în Spitalul de Boli Infecțioase

Sănătate
Tools
Typography

Dotările de înaltă tehnologie vor fi achiziționate de Consiliul Județean, din fonduri europene

Președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe, a inițiat un proiect de hotărâre care vizează modificarea listei de echipamente medicale care vor fi achiziționate pentru reducerea riscului de infecții nosocomiale în Spitalul Clinic de Boli Infecțioase.

Astfel, două dintre echipamentele prevăzute inițial vor fi înlocuite cu alte două dotări, ce au o valoare estimată de 2.314.370 lei, la care se adaugă T.V.A., și care vor fi achiziționate în cadrul unui proiect cu finanțare europeană.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Este o investiție extrem de importantă care are rolul de a preveni infecțiile asociate asistenței medicale, contribuind în mod direct la salvarea vieții și a sănătății a numeroși pacienți. Vom continua să susținem domeniul sanitar pentru că sănătatea este bunul cel mai de preț!”

Cele două echipamente de care va beneficia unitatea sanitară aflată în subordinea forului administrativ județean și care se adaugă altor 265 de dotări prevăzute sunt o platformă automată pentru procesarea probelor microbiologice și un sistem automat de identificare a microorganismelor, bazat pe spectrometru de masă.

Proiectul câștigat și implementat de Consiliul Județean Cluj are o valoare totală de 3.906.793,80 lei, cu T.V.A. inclus, și este finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Biroul de presă

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS