Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

16
Sun, Mar
122 New Articles

Piloții Unităţii Speciale de Aviaţie Cluj-Napoca participanți la misiuni de salvare și stingere incendii

Sănătate
Typography

În luna iulie 2024 piloții Unităţii Speciale de Aviaţie Cluj-Napoca au făcut parte din echipajele aeromedicale SMURD și au reușit să ducă la bun sfârșit 20 misiuni de salvare.

Echipajele elicopterelor SMURD au intervenit pentru acordarea asistenței medicale de urgență, transferarea de urgență a pacienților critici, căutarea, salvarea și evacuarea persoanelor accidentate, fiind transportate la unităţile spitaliceşti 20 persoane.

Misiunile de salvare au fost realizate prin punctele de operare aeromedicale, astfel: Caransebeș – 15 intervenții și Craiova – 5 intervenții.

Tipuri de intervenţii SMURD executate: misiuni primare – 4, misiuni secundare – 16.

Echipajele elicopterelor SMURD, prin punctele de operare aeromedicale, au salvat persoanele, astfel: Caransebeș – 15 persoane și Craiova – 5 persoane.

Un pilot al Unităţii Speciale de Aviaţie Cluj-Napoca a făcut parte din echipajul elicopterului Black Hawk, care a executat misiuni de stingere a incendiilor de pădure din zona localităților Șvinița, județul Mehedinți, Comănești, județul Bacău și Victoria, județul Brașov.

Pentru misiunile de stingere a incendiilor de pădure au fost necesare 45 de ore de zbor.

De asemenea, în luna iulie 2024, un alt pilot al unităţii a făcut parte din echipajul elicopterului tip EC-135, care împreună cu polițiștii rutieri, a survolat zona județelor Cluj, Maramureș, Sălaj și Bistrița-Năsăud, cât și în zona capitalei, cu misiunea de a monitoriza traficul rutier şi de a transmite în timp real datele necesare în vederea coordonării dispozitivelor de poliție instituite pentru asigurarea fluenței traficului rutier. Misiunile de monitorizare a traficului rutier au avut un volum de 27 ore de zbor.

Pe parcursul lunii iulie 2024, personalul aeronavigant al unității a executat în cadrul punctelor de operare aeromedicale menţionate un volum de 40 ore de zbor, îndeplinind misiunile de zbor în deplină securitate aeronautică.

Personalul din Centrul Operaţional al unităţii a coordonat un număr de 107 misiuni aeriene în luna iulie 2024 pentru executarea acestora în deplină securitate aeronautică.

În continuare, piloții Unităţii Speciale de Aviaţie Cluj-Napoca vor acționa cu profesionalism în sistem integrat pentru salvarea persoanelor aflate în dificultate şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică, alături de celelalte structuri operative ale Ministerului Afacerilor Interne.

Relaţii Publice
Unitatea Specială de Aviaţie Cluj-Napoca

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS