Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

26
Fri, Apr
106 New Articles

Noul computer tomograf va fi dat în folosinţă la Turda

Sănătate
Tools
Typography

Luni, 11 martie, la Spitalul Municipal Turda are loc o conferinţă de presă în cadrul căreia va fi anunţată darea în folosinţă a noului computer tomograf al spitalului turdean, anunţa care se lasă aşteptat cel puţin din toamna anului trecut.

Încă din 11 septembrie 2018 managerul Spitalului Municipal Turda, medicul Ovidiu Stănilă, anunţa deschiderea administraţiei turdene de a aloca o importantă sumă de bani în vederea achiziţionării, pentru unitatea spitalicească turdeană, a unui computer tomograf de care să beneficieze pacienţii spitalului turdean.

Tot atunci, Ovidiu Stănilă amintea şi de intenţia achiziţiei unei linii moderne de laparoscopie necesară intervenţiilor chirurgicale minim invazive.

Investiţia se situează în jurul sumei de 1.300.000 de lei” mai spunea, atunci, medicul Ovidiu Stănilă precizând totodată că, prin aceste investiţii, spitalul turdean, cu sprijinul implicării Primăriei Turda, devine comparabil cu multe spitale din centre universitare, totodată aceste investiţii oferind un acces mult mai facil al pacienţilor la investigaţii şi tratamente de ultimă generaţie, dar şi creşterea acurateţii diagnostice şi terapeutice din cadrul spitalului.

Mai apoi, spre finalul lunii noiembrie a anului trecut, Spitalul Municipal Turda a găzduit o conferinţă de presă în cadrul căreia au fost prezentate investiţiile făcute la spitalul turdean în perioada 2016-2018.

Prezent la conferinţa de presă, primarul Cristian Matei a amintit de necesitatea existenţei la Turda a unui computer tomograf - existenţă cerută mai ales de reprezentenţii spitalului - inclusiv prin prisma faptului că turdenii erau nevoiţi în permanenţă să ajungă la Cluj-Napoca pentru astfel de investigaţii, motiv pentru care administraţia turdeană a decis să aloce suma necesară achiziţionării computerului tomograf.

Dacă atunci, pe 23 noimebrie 2018, managerul Ovidiu Stănilă anunţa că CT-ul va ajunge la Turda pe 4 decembrie 2018, mai e nevoie de o perioadă de timp pentru punere în funcţiune a aparatului.

CNCAN-ul, autoritatea competentă să ne dea autorizaţia de funcţionare - fiind stat în stat, dacă vreţi - nu se mişcă foarte repede. Dar o să încercăm să urgentăm punerea în funcţiune a aparatului” spunea managerul Ovidiu Stănilă adăugând: “Nu poate fi pus în funcţiune anul acesta. Sunt anumite criterii care trebuie îndeplinite, dânşii (n.r.: CNCAN) trebuie să vină... noi avem un avantaj în sensul că tomograful vechi a funcţionat într-un spaţiu avizat de către dânşii. Am casat aparatul vechi, am eliberat spaţiul; în 4 decembrie vor veni şi o echipă din Germania care vor monta şi fac setările preliminare. Sper să fie primăvara lui 2019 pentru a putea fi introdus în contractul cu Casa de Asigurări. Fiind un tomograf nou o să primim o finanţare substanţială şi din partea Casei.”.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS