Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

24
Wed, Apr
114 New Articles

Infractionalitate crescuta la Campia Turzii. Radu Goia marturiseste: "Daca eu dormeam si omul acela intra cu cutitul peste mine si nu-l surprindeam, probabil acuma nu mai vorbeam!"

Actualitate
Tools
Typography

Întâlnirea organizată de Biroul de Consiliere pentru Cetăţeni în după-amiaza zilei de joi, 14 mai, scoate la iveală informaţii mai mult sau mai puţin cunoscute la nivelul autorităţilor locale sau, mai ales, la nivelul opiniei publice.

Cel mai vehement în discursul său în acest sens a fost Radu Goia, locatar al cartierului Şarât, care are domiciliul pe strada Gheorghe Lazăr.

Cele povestite de cetăţean ar trebui să pună pe gânduri orice administraţie locală a unui municipiu care se consideră inclusiv responsabilă de soarta locuitorilor pe care îi păstoreşte.

Dintre cei invitaţi să ia cuvântul la întâlnirea din cartierul Şarât, primul care s-a exprimat a fost Radu Goia, cel care a insistat să aducă în faţa opiniei publice o problemă cu care se confruntă cetăţenii din cartier.

Pentru că cele menţionate de Radu Goia trebuie să fie auzite, redăm, în continuare, o parte din spusele vorbitorului:

"Infracţionalitatea este foarte crescută în acest cartier. În decurs de vreo trei luni s-au spart vreo 32 de case aici în acest cartier. Într-o noapte s-au spart vreo 19 garaje".

"Sâmbătă spre duminică (n.r.: 9 spre 10 mai) s-au spart patru case, între care una a noastră. Peste mine au vrut să intre cu un cuţit, spărgându-mi geamul de la baie. Forţându-mi uşa, au vrut să intre peste mine în casă. Dacă eu dormeam şi omul acela intra cu cuţitul peste mine şi nu-l surprindeam, probabil acuma nu mai vorbeam".

"Noi trebuie să tragem un semnal de alarmă, atât Primăriei, cât şi Poliţiei din Câmpia Turzii. Aici, în sală, majoritatea sunt pensionari. Mama mea e singură şi mulţi domni şi doamne locuiesc singuri în casă".

Apoi Radu Goia s-a referit la felul în care e monitorizat cartierul:

"La nivel de oraş s-au montat vreo 35 de camere de luat vederi, dacă sunt bine informat. Pe Şarât nu ştiu decât una în intersecţie cu strada Titulescu. Aici, pe Gheorghe Lazăr, la o şcoală, o grădiniţă, nu este o cameră de luat vederi. Nu este monitorizat Şarâtul deloc. S-a făcut cartierul nou, biserica şi aşa mai departe. Nu avem o cameră, nimeni nu ne monitorizează".

"Eu n-am văzut o maşină de poliţie noaptea să se plimbe pe aici. Am înţeles că Poliţia din Câmpia Turzii ne păzesc municipiul cu doi oameni şi cu o singură maşină".

"Am vorbit cu cineva de la Bucureşti care mă întreba «Voi, totuşi, unde locuiţi, în pădure?». Din moment ce se întâmplă atâtea chestii aici la noi şi noi suntem păziţi de o maşină cu doi oameni - un jandarm şi un poliţist - noaptea, eu zic că e o problemă".

Vehement, în continuare, în discursul său, Radu Goia s-a referit şi la posibilele cauze ale creşterii infracţionalităţii:

"Noi nu ştiam chestia asta (n.r.: despre slaba monitorizare a cartierului), dar ţiganii se pare că ştiu, ţiganii care sunt masa de manevră a celor din politică - da? - că aşa-i foloseşte Primăria - sau cine îi foloseşte - le dau papa... Pensionarii cu cinci milioane pensie nu pot să ia mâncare, da? Ţiganii trebuie să ia mâncare...".
"Am înţeles că au avut cantina la Industrial (n.r.: fostul liceul industrial Câmpia Turzii, actual Colegiul Tehnic «Victor Ungureanu»). Acuma i-au adus aici pe Şarât. Probabil de aceea a şi crescut infracţionalitatea, că ei vin după mâncare, «filmează» casele, văd care oameni îs singuri, care case îs goale...".

"Ei vin cu taxiul, băuţi bine-mersi, îşi iau mâncarea, se duc acasă, mănâncă, petrec, şi dup-aceea vin şi sparg casa noaptea".

"Camere pe ei!".

"De ce nu le pune la ţigani în colonie camere? N-am văzut o cameră! Ăia trebuie supravegheaţi şi văzut în orice moment cine intră şi cine iese din colonia aia".

"În Cluj, dacă merg şi fac o boacănă, dacă nu-i prinde pe-o stradă, pe ailaltă sigur îi prinde".

"Mergi în Luna, sunt sate care sunt monitorizate cu camere, oamenii se duc liniştiţi pe trotuar, nici nu se uită stânga-dreapta la om în curte că deja poate fi suspect".
Nu în ultimul rând Radu Goia a încercat o comparaţie, fără să uite, totuşi, că ceva trebuie făcut:

"Faţă de sediul de taxe şi impozite care a costat 350.000 de euro, putea să pună şi 50 de camere să poată să..."

"Deci trebuie să sesizăm poliţia! Peste 30 de case sparte în trei luni şi noi mergem aşa în continuare?!".

În încercarea de a oferi mai degrabă speranţe decât soluţii imediate, aurel Ilea - principalul organizator al întâlnirii, spunea că la o nouă întâlnire, programată peste o lună, cetăţenii pot să îşi exprime aceleaşi puncte de vedere în faţa reprezentanţilor administraţiei locale şi ai Poliţiei municipiului Câmpia Turzii.

Cu toate acestea, cetăţenii considerau că o astfel de problemă e una care necesită o rezolvare urgentă, care nu permite amânare.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS