Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

20
Sat, Apr
107 New Articles

Muzeu, masini si gunoaie intr-un oras turistic? Dar cum se poate asa ceva?

Actualitate
Tools
Typography

Cel puţin asta se pare că se observă din scaunul de consilier local turdean din moment ce aşa, ca într-o doară, zona părculeţului din imediata vecinătate a Muzeului de Istorie din Turda pare că s-ar afla din nou în atenţia unuia dintre consilierii locali turdeni. Însă nu pentru felicitări, ci pentru critici.

Consilierul PNL Cristian Felezeu a adresat rugăminţi direcţiei tehnice din Primăria Turda, "dacă există posibilităţi, pe anul ăsta, dacă nu cel târziu pe anul viitor, să se încerce o refacere a acelui părculeţ".

Înainte de a ne întreba de ce ar avea nevoie de "refacere" respectivul părculeţ, ne aducem aminte că acesta a fost amenajat cu surle, trâmbiţe şi tăieri de panglică în 2010 (în principal de către PD-L-ul care era pe val atunci şi e şi acum pe valul Iohannis-facebook), an în care s-a preferat pietrişul, pietrelor. (În parc e pietriş, nu verdeaţă). Prin pietre ne referim, în principal, la acel lapidariu la care inclusiv consilierul PNL se referea în temeni de "fostul lapidariu". (Ce legătură ar putea exista între un muzeu de istorie şi un lapidariu care s-a aflat în apropierea acelui muzeu de istorie?).

Totuşi, Cristian Felezeu considera că, "pentru momentul de faţă", poliţia locală ar trebui să interzică parcarea maşinilor în zona respectivă.

"În jurul amiezii, în fiecare zi, efectiv este parcare publică acolo. Şi ar fi bine dacă (n.r.: poliţia locală) ar mai trece din când în când pe acolo, să urmărească fenomenul", spunea consilierul PNL.

De asemenea, Cristian Felezeu a mai atras atenţia asupra unui alt aspect legat de acelaşi părculeţ - salubritatea în zona părculeţului, a băncilor, "a containerelor care au fost mutate după WC-ul public" - zonă în care, acelaşi consilier spunea că "se produc aglomerări de gunoi".

Oare care să fie cauza?

"Acuma nu acuz societatea de salubritate, dar de obicei cei care nu au contracte de salubritate pe centru, pe zona centrală, magazinele, merg şi depozitează acolo gunoiul", menţiona Cristian Felezeu care sugera "să fie urmărită şi această problemă".

Trebuie să recunoaştem că la momentul la care ne-am deplasat să facem câteva fotografii, dinspre muzeu nu se vedeau gunoaie în zona toaletei publice, însă ceva maşini parcate am găsit. Ba chiar una de şcoală era parcată acolo. Că dacă nici la şcoala de şoferi nu te învaţă (chiar şi prin puterea exemplului?!) cum şi unde să parchezi, atunci unde? Plus că nu e de mirare dacă ne gândim că pentru unii probabil "parcare" vine de la "parc" (cuvintele având rădăcină comună, sic!) şi atunci unde e cel mai probabil, lingvistic, să parchezi dacă nu în parc?

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS