Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

23
Tue, Apr
110 New Articles

Produse "de Cluj" pe tarabele din Turda: trei zile ancorate intre comert si balci | GALERIE FOTO

Actualitate
Tools
Typography

O nouă ediţia a Târgului "Produs de Cluj" a avut sarcina de a oferi turdenilor posibilitatea de a intra în contact cu producătorii din zona judeţului Cluj, dar mai ales cu produsele acestora.

În consecinţă Consiliul Judeţean Cluj şi Primăria municipiului Turda şi-au dat mâna pentru a scoate, indirect, turdenii din casă în centrul municipiului, în zona pietonală, unde puteau fi găsite diverse produse.

Începând de la produsele tradiţionale de artizanat şi meşteşugăreşti până la produse alimentare, toate puteau fi achiziţionate din centrul municipiului Turda.

Ca idee, printre produsele aşezate pe tarabele comercianţilor se puteau lesne regăsi, printre altele, obiecte de podoabă, costume tradiţionale româneşti, obiecte de decor, siropuri, dulciuri, lactate, pălării de paie, miere de albine, obiecte de artizanat confecţionate din lemn, gemuri, dulceţuri, jucării, blănuri şi haine de blană, accesorii vestimentare, produse igienă, uleiuri comestibile sau alte tipuri de produse manufacturate.

Cum de la un astfel de eveniment social nu puteau lipsi posibilităţile de distracţie - fie pentru cei mici, fie pentru cei mari - zona centrală a avut o parte dedicată distracţiei celor mici, în timp ce scena era dedicată, cu precădere, distracţiei celor mari.

Dacă în spatele scenei copiii se puteau bucura de pictură pe faţă, trenuleţe sau maşinuţe, în faţa scenei, cei mari se puteau bucura de spectacolele (în general) folclorice organizate pentru ei, asezonate, evident, cu bere, mititei, fripturi sau băuturi răcoritoare.

În prima seară a târgului, aşa cum anunţaseră organizatorii în program şi-au regăsit numele Clubul Vedetelor "Muguri de folclor", ansamblul folcloric "Rapsodia Someşană"din Cluj-Napoca dar şi interpreţii Adelina Boita, losif Rusu, Oana Bozga Pintea, Ana Strâmturean, Maria Golban Şomlea, Ovidiu Purdea Someş, Felix Galan sau loan Dordoi, acompaniaţi de taraful "Plaiuri Someşene".

Dacă în a doua zi copiii şi-au putut regăsi locul la atelierul de sculptură în fructe şi legume, iubitorilor de muzică uşoară organizatorii le-au promis un program al interpreţilor de muzică uşoară ai Casei de Cultură Turda, în timp ce pentru iubitorii de folclor promisiunile au fost mult mai consistente pentru după-amiaza şi seara zilei de sâmbătă, 13 iunie: spectacol folcloric susţinut de ansamblul folcloric "Valea Someşului" din Gherla şi interpreţii Ramona Haranguş, Florina Matei, Crina Praţa, Diana Roman, Crina Varga Haiduc, Amalia Chiper Iurian, Lucia Potra, Ana Ilca Mureşan sau Cristian Pomohaci.

Potrivit programului făcut public de organizatori, ziua de mâine, duminică, 14 iunie, se prefigurează una şi mai plină, promisiunile organizatorilor, prin programul anunţat de aceştia, fiind şi mai ample: spectacolul de păpuşi "Fabuloasa aventură a lui Pim", spectacolul folcloric susţinut de ansamblurile folclorice "Muguri de pe Arieş", "Datina turdeană", "Comori ardelene" şi "Crăişorul" din Turda sau seara plină, pe scenă, de: spectacolul folcloric susţinut de Grupul Tradiţional al Zegrenilor din Ceaba, ansamblurile folclorice "Fiii Cămăraşului" şi interpreţii Ramona Neamţ, Alex Florin Vaida, Sabin Suciu, Ioana Socaciu, Camelia Darvaş, Vasile Borlea, Flaviu Pop, Codruţa Tomuş, Oana Moldovan, Narcisa şi Ana Georgeta Balla, Andreea Ciupe, Georgiana Lobonţ, Cosmin Mocean, Aurora şi Sandel Mihai, Vasile Coca, acompaniaţi de taraful "Plaiuri Someşene".

Şi imaginile... unde-s? Păi... AICI...

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS