Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

19
Fri, Apr
107 New Articles

Aurel Ilea: "Vom sesiza Comisia Europeana si sa verifice ei cum au fost cheltuiti banii europeni" | VIDEO

Actualitate
Tools
Typography

Sala de şedinţe a Palatului Cultural "Ionel Floaşiu" găzduieşte o nouă întâlnire organizată de Biroul de Consiliere pentru Cetăţeni, întâlnire care are loc mâine, 14 septembrie, de la orele 10.00.

Funcţionând în cadrul APC (Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor) Câmpia Turzii, BCC (Biroul de Consiliere pentru Cetăţeni) nu se află la prima iniţiativă de acest gen.

De această dată, însă, problema în discuţie este felul în care au fost executate, la nivelul municipiului, lucrările de refacere a zonelor unde operatorul de apă a intervenit cu lucrări executate în cadrul proiectului derulat pe fonduri europene.

"În urma întâlnirilor pe care le-am avut cu cetăţenii de pe Şarât, plus sesizările şi atenţionările din partea cetăţenilor din oraş, este vorba de lucrările care au fost făcute în cadrul proiectului din fonduri europene de reabilitare a reţelelor de apă şi canalizare. Oamenii sunt nemulţumiţi de finalizarea acestor lucrări", explica Aurel Ilea, preşedinte APC Câmpia Turzii, adăugând că "toate traversările care s-au făcut peste şosele, pe toate străzile din oraş, sunt cu gropi, omenii se plâng că îşi distrug maşinile circulând pe acolo".

APC, potrivit lui Aurel Ilea, pare să fi făcut ceva demersuri însă, în urma discuţiilor avute cu reprezentanţi ai Primăriei Câmpia Turzii, "Primăria ne-a spus că alea nu intră în atribuţiile Primăriei să le refacă, ei au făcut numai plombări unde au fost gropi, unde s-a deteriorat asfaltul", ba chiar că "trecerile peste şosele au spus că au fost prinse în acel proiect".

În consecinţă, BCC a făcut noi demersuri, de această dată către operatorul de apă - Compania de Apă Arieş - scopul acestui demers fiind "să ne faciliteze o întâlnire cu cei care au executat aceste lucrări" Aurel Ilea precizând că "pe noi, practic, ne interesează finalitatea. Cine şi cum fac nu ne interesează absolut deloc însă noi ştim că pentru lucrările acestea au fost bani în acest proiect european şi vrem să ştim cum s-au folosit aceşti bani şi de ce nu s-au făcut lucrările de bună calitate".

În plus, Aurel Ilea pare să fi întrezărit şi o soluţie: "Noi ne aşteptăm ca ei să înţeleagă că în cazul în care nu se vor achita de sarcinile care au intrat în aceste lucrări, noi vom face o sesizare la Comisia Europeană şi cei de la Comisia Europeană nu au decât să verifice felul în care au fost cheltuiţi aceşti bani din fondurile europene".

Dacă printr-o construcţie verbală mai alambicată preşedintele APC menţiona că "din demersurile pe care le-am făcut, din câte am înţeles noi, noi am obţinut nişte contracte care au fost făcute între una din firmele care au executat lucrările şi o firmă care s-a obligat să remedieze, deci să aducă la normal străzile şi trotuarle pe unde s-a lucrat", preşedintele APC Câmpia Turzii referindu-se şi la întâlnirea de pe 14 septembrie în termeni de participare sau problematică, acestea fiind expuse de tipul: "Noi am contactat cetăţeni care sunt direct interesaţi pentru că fiecare are o maşină şi, mai mult decât atât, există un inconvenient: din momentul în care s-au făcut noile lucrări de canalizare, există un miros persistent în oraş şi există anumite locuri care vor fi punctate în întâlnirea asta şi să ni se dea explicaţie de ce există acel miros pentru că ni se plâng oamenii de la bloc că nu pot să stea cu geamul deschis din cauza mirosurilor care ies din canal".

Nu în ultimul rând Aurel Ilea avea şi o rugăminte adresată cetăţenilor participanţi: "cei care doresc să participe, să se axeze exact pe această problemă pentru ca să putem duce la bun sfârşit discuţiile care sunt cu cei care au executat lucrările".

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS