Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

25
Thu, Apr
112 New Articles

Targul de animale de la Turda, inchis de "boala limbii albastre"

Administraţie
Tools
Typography

Administraţia locală a municipiului Turda a făcut publică o informare privind închiderea târgului de animale de la Turda în vederea împiedicării, prin acest demers, a răspândirii bolii pe teritoriul judeţului Cluj.

Informarea transmisă publicului este următoarea:

INFORMARE
CONFORM ADRESEI DSVSA CLUJ, nr. 17131/2606/04.09.2014

Ca urmare a confirmării mai multor focare de Boală a Limbii Albastre (Febra Catarală Ovină) precum şi extinderii acestora în 11 judeţe, au fost stabilite restricţii de conformitate cu prevederile Reg. CE 1266/2007 în ceea ce priveşte combaterea, monitorizarea, supravegherea focarelor, precum şi restricţiile privind deplasarea animalele receptive, târgul de animale din Turda Nouă este închis pe parcursul lunii septembrie pentru toate speciile de animale.
De asemenea, este interzis accesul mijloacelor de transport cu tracţiune animală în incinta târgului.
Prin aceste măsuri se doreşte evitarea introducerii bolii pe teritoriul judeţului Cluj.

Administraţia Pieţelor Turda

INFO:
Boala limbii albastre afectează în principal oile, vacile şi caprele. Imediat ce contactează virusul, acestea nu se mai pot mişca şi nici să mănânce. Slăbesc mult şi, pentru a nu se răspândi virusul, trebuie imediat sacrificate. Maladia limbii albastre nu prezintă nici un pericol pentru sănătatea oamenilor. Carnea şi produsele lactate de la animalele bolnave pot fi consumate fără restricţii.
Boala a fost cunoscută încă din a doua jumătate a secolului trecut, odată cu intensificarea creşterii oilor merinos în Africa de Sud. Ulterior, boala este semnalată în Cipru, Turcia, Israel, Portugalia, Spania, Pakistan, Australia, Bulgaria, Grecia etc.

Boala limbii albastre sau febra catarala a oilor este o boală infecţioasă întâlnită cu precădere la oi, caracterizată prin inflamaţia catarală sau ulcero-necrotică a mucoasei nazale, bucale şi a bureletului coronanian.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS