Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

23
Tue, Apr
110 New Articles

Primăria Turda a anunţat un program de reabiltare a străzilor. Perioada de "acţiune" e 2016-2017

Administraţie
Tools
Typography

Printr-un comunicat de presă transmis public, Direcţia Tehnică din cadrul Primăriei Turda a anunţat cum e cu "lucrările de reabilitare/modernizare a străzilor în municipiul Turda în perioada 2016-2017".

Cât despre fonduri, e vorba de "finanţare din surse alocate de la bugetul de stat, bugetul Consiliului Judeţean Cluj şi bugetul local".

Iată ce a avut de transmis Direcţia Tehnică din Primăria Turda în primăvara anului electoral 2016:

Din sursele alocate de la bugetul de stat prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală:
În conformitate cu prevederile contractului de finanţare nr. 13507/28.08.2015 şi a actului adiţional nr. 1 la contract din data de 17.11.2015 prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală gestionat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice sunt alocate fonduri de 5.719.886 lei pentru realizarea obiectivului: „Reabilitare şi modernizare străzi în municipiul Turda – 12 străzi". Din contractul iniţial se vor realiza lucrările de reabilitare/modernizare a străzilor: Decebal, Cucului, Poiana, Florilor şi se vor finaliza celelalte lucrări cuprinse în contract: Războieni, Haţegului, Primăverii, Viorelelor, Izvor, G-ral I. Taraş, Grădinilor, Mihai Eminescu.

Din sursele alocate de la bugetul Consiliului Judeţean Cluj şi bugetul local:
Vor continua lucrările de reabilitare a străzilor cu finanţare din sursele alocate în bugetul local în suma de 2.700.000 lei. Străzile prioritare cuprinse în anul 2016 sunt următoarele: strada Al. I. Cuza până la intersecţia cu strada Clujului, strada Petru Maior până la puntea peste râul Arieş, strada Salinelor de la intersecţie cu strada Avram Iancu până la intersecţie cu strada Tunel, strada Rândunicii cu străzile de legătură în DN1 – E60 (străzile Spiru Haret, Ogorului, Ştefan Furtună), strada Petru Rareş (pentru asigurare acces maşini de tonaj greu la investitorii din incinta Electroceramica). Totodată se vor finaliza lucrări de reabilitare trotuare şi parcare din zona Oprişani, inclusiv parcarea din zona pieţei din Micro 3, precum şi străzile Tribunu Corcheş, Sirenei, Nicolae Vlăduţiu, Mărului.

Totodată, din sursele alocate de la bugetul local pentru lucrările de întreţinere – plombări şi împietruiri se va interveni constant la solicitarea cetăţenilor, precum şi oriunde este nevoie.

Aducem la cunoştinţa cetăţenilor municipiului Turda şi faptul că se va lansa în curând şi Programul Operaţional Regional 2014 – 2020, Axa 7 – Diversificarea economiilor locale prin dezvoltare durabilă a turismului, prioritatea de investiţii 7.1. Autoritatea publică locală pregăteşte aplicaţia şi proiectul „Reabilitare şi modernizare infrastructură rutieră şi utilităţi din corpul drumului în staţiunea Băile Turda". Accesarea fondurilor va permite finanţarea lucrărilor de reabilitare şi modernizare a străzilor cuprinse în arealul staţiunii turistice Băile Turda cu un impact benefic asupra creşterii atracţiei turistice, dezvoltării turismului şi asigurării legăturilor funcţionale între polii de interes turistic major.

Deşi intenţia autorităţii publice locale este de a reabilita cât mai multe străzi în limita bugetului existent vă aducem la cunoştinţă şi faptul că este elaborat studiul de fezabilitate pentru finanţarea proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată în regiunea Turda – Câmpia Turzii în perioada 2014-2020. Prin acest proiect se vor reabilita/extinde reţele de apă şi canalizare pe mai multe străzi din municipiul Turda (aproximativ 30% din totalul străzilor), ceea ce nu ne permite să intervenim cu lucrări de modernizare pe aceste străzi până nu se finalizează lucrările din proiect. Vom publica într-un comunicat ulterior lista străzilor propuse la reabilitare/extindere reţele apă şi canalizare cuprinse în studiul de fezabilitate prezentat până la această dată.

Vă asigurăm că preocuparea majoră a autorităţii publice locale este de a identifica sursele de finanţare necesare pentru a interveni cât mai repede cu putinţă pe străzile cu probleme mari, precum şi de a finaliza în cel mai scurt timp lucrările investiţionale pentru care există finanţare din alte surse atrase (bugetul de stat, bugetul Consiliului Judeţean, fonduri ale Uniunii Europene).

Întrucât primavara şi-a intrat pe deplin în drepturi, vom aprecia în mod deosebit sprijinul acordat de dumneavoastră în realizarea lucrărilor locale de curăţenie/curăţare vegetaţie uscată şi întreţinere spaţii verzi, plantaţii, rigole din spaţiul public limitrof proprietăţilor particulare. Acest sprijin din partea dumneavoastră va degreva bugetul local de sume considerable care vor putea fi utilizate în lucrările de reabilitare şi modernizare străzi din municipiul Turda.

PRIMĂRIA MUNICIPIULUI TURDA
DIRECŢIA TEHNICĂ

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS