Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

19
Fri, Apr
107 New Articles

Olivia Mălina Simon, marea câştigătoare a concursului "Lumini suflate de vânt"

T. Murăşanu
Tools
Typography

Elevă în clasa a VII-a a Şcolii Gimnaziale "Avram Iancu" din Turda, Olivia Simon a fost una dintre participanţii la cea de-a treia ediţie a concursului interdisciplinar "Lumini suflate de vânt".

Organizat la Şcoala Gimnazială "Teodor Murăşanu" din Turda de către Biblioteca Municipală "Teodor Murăşanu" Turda în parteneriat cu instituţia de învăţământ gazdă a evenimentului, consursul şcolar a reunit un număr de 37 de elevi de la patru şcoli din Turda: Şcoala Gimnazială "Teodor Murăşanu", Şcoala Gimnazială "Andrei Şaguna", Şcoala Gimnazială "Avram Iancu" şi Şcoala Gimnazială "Ioan Opriş", chiar dacă la concurs şi-ar fi anunţat prezenţa un număr de aproximativ 60 de elevi.

În cadrul concursului, elevii de clasele V-VIII au primit câte o poezie scrisă de Teodor Murăşanu şi au avut sarcina de a picta mesajul care era transmis de versurile poeziei, menţiunea fiind că nu toţi elevii au primit aceeaşi poezie, însă au fost cazuri în care aceeaşi poezie să se regăsească la mai mult de un elev participant la concurs.

După scurgerea timpului de o oră şi jumătate în care elevii trebuiau să îşi realizeze lucrările plastice, un juriu format din Marta Deleanu, Cornel Vana şi Maria Larisa Oniş au analizat lucrările urmărind atât legătura existentă între fiecare lucare şi mesajul de reprezentat, precum şi realizarea artistică a lucrării.

Cum deja am informat încă de la începutul acestor rânduri, câştigătoarea concursului a fost declarată Olivia Mălina Simon elevă în clasa a VII-a la Şcoala Gimnazială "Avram Iancu" din Turda cu o lucrare realizată după poezia "Nuc la mijloc de livadă".

Dacă cele două premii II oferite au fost obţinute de David Şulea (clasa a VI-a la Şcoala Gimnazială "Andrei Şaguna" - lucrare realizată după poezia "Dimineaţă") şi Diana Mocan (clasa a VII-a la Şcoala Gimnazială "Teodor Murăşanu" - lucrare realizată după poezia "Nuc la mijloc de livadă"), cele două premii III acordate au fost obţinute de Andrada Moldovan (clasa a VII-a la Şcoala Gimnazială "Avram Iancu" - lucrare realizată după poezia "Neastâmpăr") şi Mihaela Sâmboan (clasa a VI-a la Şcoala Gimnazială "Avram Iancu" - lucrare realizată după poezia "Se scutură cireşii de flori").

Nu în ultimul rând organizatorii au oferit şi trei menţiuni care au fost obţinute de elevii Ioana Baraş (clasa a VII-a la Şcoala Gimnazială "Teodor Murăşanu" - lucrare realizată după poezia "Neastâmpăr"), Rebeca Găină (clasa a V-a la Şcoala Gimnazială "Teodor Murăşanu" - lucrare realizată după poezia "Nuc la mijloc de livadă") şi Daria Şandru (clasa a V-a la Şcoala Gimnazială "Teodor Murăşanu" - lucrare realizată după poezia "Dimineaţă").

Observând cum au fost distribuite premiile, în funcţie de instituţia de învăţământ de la care proveneau cei care au primit distincţii, pe primul loc se află Şcoala Gimnazială "Teodor Murăşanu" (4 distincţii - un premiu II şi trei menţiuni), urmată de Şcoala Gimnazială "Avram Iancu" (3 distincţii - un premiu I şi două premii III) şi de Şcoala Gimnazială "Andrei Şaguna" (o distincţie - un premiu II).

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS