Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

16
Tue, Apr
105 New Articles

Locul I pentru elevii de la Şcoala "Avram Iancu"

A. Iancu
Tools
Typography

Elevii de la Şcoala Gimnazială „Avram Iancu" din municipiul Turda, au participat în acest an la cea de a VI-a ediţie a Concursului de Proiecte Ştiinţifice „Porţi deschise către lume" (CAERI 2015, nr 979), competiţie desfăşurată la Baia Mare, în urma jurizării elevii turdeni obţinând Premiul I.

Elevii s-au înscris la secţiunea Biologie, Medicină şi Educaţie pentru Sănătate şi Viaţă cu un proiect de cercetare în care au studiat efectul muzicii asupra memoriei de scurtă durată.

Echipa participantă a fost formată din Ersilia Cerei, Teodora Lup, Luisa Cristina Szoloşi, Raluca Cosma, Lorena Nemeş şi Andreea Dârlea, eleve în clasa a VII-a şi coordonate de prof. Andreea Gabriela Florea.

Ideea studiului a plecat de la faptul că din ce în ce mai mulţi tineri din ziua de azi, afirmă că ascultă muzică în timp ce studiază. În cadrul cercetării am dorit să aflăm dacă într-adevăr muzica poate avea un efect stimulativ asupra percepţiei cognitive. În acest sens, un număr de 160 de tineri cu vârsta cuprinsa între 13 şi 17 ani au fost testaţi atât în prezenţa muzicii, cât şi în condiţii de linişte deplină, adică fără factori perturbatori.

Rezultatele studiului, modul de abordare a subiectului şi rigurozitatea ştiintifică, au plasat elevii de la "Avram Iancu" Turda pe Locul I, atât în cadrul fazei judeţene a concursului cât şi la faza naţională.", a ţinut să precizeze coordonatorul elevelor participante, prof. Andreea Gabriela Florea.

 

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS