Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

20
Sat, Apr
107 New Articles

Mesajul olimpicului Dan Arion: mulţumim profesorilor care s-au dedicat

A. Iancu
Tools
Typography

„Nu există artă mai frumoasă decât arta educaţiei. Pictorul şi sculptorul fac doar figuri fără viaţă, dar profesorul creează un chip viu. Uitându-se la el, se bucură şi oamenii, se bucură şi Dumnezeu (sf. Ioan Gură de Aur)”.

Aşa îşi începe Dan-Vasile Arion, ca reprezentant al absolvenţilor Şcolii Gimnaziale „Avram Iancu” din municipiul Turda – promoţia 2016, mesajul pe care-l transmite celor ce i-au fost profesori, celor ce i-au susţinut activităţile prin fapte sau prin atitudini, dar şi generaţiilor mai tinere de elevi ce îi vor urma. 

Dan Arion, împreună cu Flavia Dorobăţ, Cornel Moldovan, Olivia Pap, Oana Venţel, Ionuţ Bratu şi Dragoş Oltean sunt cei şapte şefi de promoţie 2016, care au absolvit în acest an Şcoala Gimnazială „Avram Iancu” Turda cu media generală 10.00

Redăm în continuare, gândurile sincere exprimate de Dan Arion:

„Suntem la capătul a 8 ani, moment de bilanţ, iar acum ne îndreptăm privirea în două direcţii: una spre trecut şi o alta spre viitor. Privind în urmă, însumăm tot ce am învăţat pentru a trece cu bine examenele care urmează, iar uitându-ne spre viitor, încercăm să ne imaginăm cum vor rodi învăţăturile primite în aceşti ani. Opt ani am petrecut o parte din viaţa noastră în băncile şcolii, a doua noastră familie, care ne-a îmbogăţit nu doar cu cunoştinţe, ci şi cu prieteni adevăraţi. Am avut lângă noi oameni minunaţi, învăţători şi profesori care ne-au călăuzit paşii, iar noi – la început şovăielnici şi timizi – am devenit tot mai încrezători. Ne-au ordonat gândirea, ne-au ajutat să descoperim lucruri ce nici nu bănuiam că există, oameni care ne-am împărtăşit din pasiunea lor, ne-au fost mereu alături, în sala de curs şi în afara ei, oameni care ne-au încurajat, ne-au insuflat încredere să putem să ne înălţăm cu propriile noastre aripi.

Vă mulţumim, nu doar pentru nenumăratele cunoştinţe pe care ni le-aţi pus la-ndemână cu multă dăruire, ci şi pentru valorile pe care ni le-aţi insuflat.

În primul rând, vrem să îi mulţumim doamnei învăţătoare care ne-a fost prima îndrumătoare, punând astfel temelie pentru toate informaţiile acumulate.

Apoi, toate gândurile bune ni se îndreaptă spre doamna dirigintă, care ne-a fost alături mereu, ajutându-ne în orice situaţie ne-am fi aflat.

Le multumim şi tuturor profesorilor care s-au dedicat, atât în timpul programului şcolar, cât şi în afara acestuia, pregătirii noastre pentru examenele care urmează, pentru concursurile şcolare, dar mai ales formării noastre ca oameni.

Le mulţumim şi părinţilor, care ne-au susţinut mereu, oricât de greu ar fi fost în unele momente, care s-au bucurat împreună cu noi pentru fiecare reuşită. Tot ei ne-au arătat ca nu e important să fii cel mai bun în toate, ci să excelezi în ceea ce îţi place, fapt pentru care le mulţumim din nou.

Nu în ultimul rând, le mulţumim colegilor pentru toţi aceşti ani petrecuţi împreună, deoarece ei au fost cei care au dat viaţă şcolii, transformându-o într-o a doua casă.

Stimaţi profesori, sper să ne revedem peste ani şi vă promitem să vă răsplătim mereu prin faptele noastre pentru tezaurul de învăţături pe care ni le-aţi transmis astfel încât să fiţi mândri de noi. Pentru cei care vin în urma noastră, viitorii elevi ai claselor a VIII-a, avem un gând de speranţă şi de încurajare: Dragi colegi, fiţi continuatorii viselor şi speranţelor noastre şi oferiti şi voi modele de demnitate şi tenacitate colegilor voştri mai mici. Şi nu uitaţi: în fiecare om este o lumină. Dar ea nu se actualizează decât prin iubire. Suntem lumină unii pentru alţii. Această lumină este un semn profund, o bucurie, sentimentul de a avea totul: având iubirea celorlalţi, avem totul. Vă dorim mult succes!

Vă mulţumesc.”

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS