Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

28
Tue, Nov
136 New Articles

Fii polițist pentru o zi

A. Iancu
Tools
Typography

Cu  prilejul Zilei Poliţiei Române, elevii de la Școala Gimnazială Avram Iancu Turda au răspuns invitației de a participa la activitățile specifice desfășurate în centrul Municipiului Turda-zona pietonală. 

Emoția a fost maximă în momentul întâlnirii cu mascaţii, câinii poliţişti, maşinile de poliție, dispozitivele de detectare şi dezamorsare a bombelor dar și autolaboratorul criminalistic mobil destinat cercetării la faţa locului cu tehnica foto-video digitală, trusele specializate şi echipamentele criminalistice. Fiecare copil a primit un breloc cu amprenta digitală personală, dar și pliante publicitare și informații primite direct de la cei  a căror activitate este de a se lupta zi de zi cu infracționalitatea.  Au fost prezentate armele din dotare și echipamentele de luptă de către trupele speciale pe care copiii le-au putut încerca și  pentru a nu uita niciodată această zi frumoasă, au făcut poze. 

Entuziasmul a ajuns la cote maxime când echipajele poliției rutiere  cu sprijinul piloților de Napoca Rally Academy au pus la dispoziția tuturor doritorilor simulatorul de centură de siguranță pentru a simți fiecare cât de importantă este purtarea acesteia în caz de accident rutier. Cei mai curajoși au profitat de această posibilitate și au încercat și acest dispozitiv dar au fost încântați să mânuiască și mașinuțele electrice. În urma turului de pistă făcut, îndrumați îndeaproape de reprezentanți ai poliției, au primit  un permis de conducere auto.

Punctul culminant al activității a fost  momentul în care s-au prezentat două  demonstrații de dresaj canin.  Cei doi câini din dotarea jandarmeriei, unul de rasă ciobănesc german pe nume Spin, celălalt rottweiler numit  Spyke, i-au cucerit pe copii și după fiecare număr de dresaj aceștia au aplaudat prestația câinilor și dresorilor.        

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS