Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

19
Fri, Apr
107 New Articles

Campania Globala pentru Educatie la Scoala "Mihai Viteazul"

Diverse
Tools
Typography

În cadrul Campaniei Globale pentru Educaţie, la Şcoala Gimnazială “Mihai Viteazul” din municipiul Câmpia Turzii, s-a desfăşurat o activitate interesantă cu scopul de a atrage atenţia vis-à-vis de faptul că, pentru ca dreptul la educaţie al copilului să poată fi exercitat, este nevoie de învăţători şi profesori profesionişti şi remuneraţi corespunzător.

Din partea dministraţiei locale a fost prezent viceprimarul Dorin Lojigan, iar activitatea a fost coordonată de către directorul adjunct al unităţii, prof. Claudia Pop. Despre scopul unui asemenea demers, Claudia Pop ne-a precizat următoarele:
“Campania Globală pentru Educaţie s-a desfăşurat în acest an în perioada 22-28 aprilie sub sloganul «Fiecare copil are nevoie de un profesor. Profesori bine pregatiţi pentru toţi copiii». Această campanie îşi doreşte să atragă atenţia publicului şi factorilor de decizie asupra faptului că, în orice sistem de învăţămant este nevoie de cadre didactice bine pregatite şi corespunzator sprijinite în derularea activităţii lor. Este nevoie ca liderii din întreaga lume să ia măsurile necesare pentru adoptarea de standarde, planuri şi măsuri financiare care să garanteze că toţi copiii au parte de profesori bine pregătiti şi de şansa de a beneficia de dreptul la educaţie.
Până în prezent, printre temele săptămânii Globale de Acţiune s-au numărat: Accesul egal la educaţia de bază la orice vârstă (2009), Finanţarea educaţiei (2010), Accesul la educaţie al fetelor (2011) şi Îngrijirea educaţiei pe durata copilăriei timpurii (2012). În anul 2013, sub sloganul «Fiecare copil are nevoie de un profesor. Profesori bine pregatiţi pentru toţi copiii», săptămâna Globală de Acţiune va avea în centrul atenţiei problema lipsei globale de cadre didactice.
În această săptămână, milioane de oameni din 100 de ţări ale lumii s-au implicat în activităţi derulate la nivelul instituţiilor şcolare, atrăgând atenţia asupra importanţei rolului cadrelor didactice.
La nivelul Şcolii Gimnaziale “Mihai Viteazul” din Câmpia Turzii, doamnele învăţătoare Cornelia Mureşan şi Soporan Lidia au desfăşurat o activitate cu elevii claselor pregătitoare şi a III-a, o activitate în care elevii printr-un joc de rol şi-au putut imagina o zi din viaţa de şcolar cu sau fără învăţătorul lor alături şi nu suntem surprinşi de faptul că în ziua proiectată fără dascăl, elevii au trăit şi emoţii negative, generate de aparenta lipsă a învăţătorului, emoţii surprinse şi în desenele realizate.
Din partea Primariei municipiului Campia Turzii a fost prezent domnul viceprimar Dorin Lojigan, fost elev al şcolii noastre care a asistat la lecţie, amintindu-şi cu plăcere de anii de şcoala, de învăţătoarea şi profesorii pe care i-a avut. Elevii l-au asaltat cu întrebări, specifice vârstei lor, la care acesta a răspuns cu mare plăcere şi răbdare. Şi-a vizitat apoi fosta sală de clasă, fiind impresionat de schimbările survenite de-a lungul timpului asupra şcolii.”  

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS