Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

18
Thu, Apr
115 New Articles

Elevii de la „Victor Ungurean”, ademeniti cu penitenciarul

Diverse
Tools
Typography
Pe 21 martie, în jurul prânzului, o parte din elevii de la Colegiul „Victor Ungurean” de la Câmpia Turzii au avut parte de nişte musafiri mai puţin obişnuiţi. Doi angajaţi ai biroului de resurse umane de la Penitenciarul Aiud – inspector principal Laurenţiu Ciungan şi agent principal Daniel Andrei – au venit să le ofere elevilor variante educaţionale care le pot asigura angajarea în sistemul penitenciar.
Încă de la început Laurenţiu Ciungan le explica elevilor că la finalizarea studiilor vor avea asigurat locul de muncă prin repartizarea într-o unitate din sistemul penitenciar. Toate instituţiile de învăţământ pe care avea să le prezinte inspectorul principal oferă servicii educaţionale gratuite, printre aceste servicii fiind cazarea, masa, echiparea dar şi cursurile şi asistenţa medicală gratuită pe toată durata studiilor. „De asemenea, primiţi solde lunare, atât studenţii, cât şi elevii. Studenţii beneficiază şi de burse de merit sau burse sociale în condiţiile legii”, adăuga Laurenţiu Ciungan
Instituţiile de învăţământ prezentate de Laurenţiu Ciungan în faţa elevilor sunt: Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” Bucureşti, Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazul” Bucureşti, Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu, Academia Tehnică Militară Bucureşti şi Institutul Medico-Militar Bucureşti.
La „Alexandru Ioan Cuza” admiterea constă atât în probe eliminatorii (test psihologic, examinare medicală şi verificarea aptitudinilor fizice), cât şi în probe de evaluare a cunoştinţelor (istorie, limba română şi limba străină), studiul fiind axat pe domeniul juridic, cu licenţă în Drept, specializarea fiind Ordine şi Siguranţă Publică.
Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazul” Bucureşti oferă varianta de studii de trei ani, specializările fiind Psihologie-informaţii şi Studii de Securitate şi Informaţii. Probele eliminatori sunt la limba străină, verificarea aptitudinilor fizice şi proba de creativitate. Cât priveşte probele de verificare a cunoştinţelor, acestea sunt împărţite pe specializări: Psihologie-informaţii (psihologie şi limba şi literatura română) şi Studii de Securitate şi Informaţii (limba şi literatura română şi istoria României).
La Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu specializările oferite sunt Ştiinţe Administrative şi Ştiinţe Militare şi Informaţii. Şi aici este o probă eliminatorie (limba engleză) dar şi probe de verificare a cunoştinţelor. Astfel, pentru Ştiinţe Administrative examenul se susţine din psihologie şi limba română şi comunicare, iar pentru Ştiinţe Militare şi Informaţii din matematică şi psihologie.
Academia Tehnică Militară Bucureşti pregăteşte studenţi în două facultăţi: Facultatea de Sisteme Electronice şi Informatice Militare şi Facultatea de Mecatronică şi Sisteme Integrate de Armament. Dacă proba eliminatorie se susţine din limba engleză, probele de verificare a cunoştinţelor vizează discipline precum matematica sau fizica.
Cursurile Institutului Medico-Militar Bucureşti vor fi susţinute la Unitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti. Probele eliminatorii pentru admiterea la Institut sunt examenul de limba engleză, verificarea aptitudinilor fizice şi testul psihologic. În rest doritorii au de susţinut probe de specialitate care se desfăşoară la facultăţile de profil din cadrul UMF „Carol Davila” şi UMF Târgu Mureş după tematica şi metodologia proprie celor două universtăţi.
De asemenea, Laurenţiu Ciungan a mai amintit de alte două variante pe care le au la dispoziţie cei care doresc să se angajeze în sistemul penitenciar. Pe de-o parte ar fi Şcoala Naţională de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare de la Târgu Ocna sau Şcoala Mlitară de Maiştri Militari şi Subofiţeri ai Forţelor Terestre „Basarab I” Piteşti. Urmând cursurile uneia din aceste două instituţii de învăţământ, absolvenţii vor avea statutul de agent de penitenciar.
BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS