Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

18
Mon, Jan
265 New Articles

Promovabilitate de 85.42 % în județul Cluj la proba scrisă a examenului național de definitivare în învățământ (sesiunea 2020)

Diverse
Typography

La examenului național de definitivare în învățământ, sesiunea 2020, care a avut loc în data de 22 iulie 2020, în județul Cluj, au participat 311 candidați. Aceștia au îndeplinit cumulativ următoarele condiții: efectuarea unui stagiu de predare în specialitate de cel puțin un an, calificativul pentru anul școlar în curs „Bine” sau „Foarte bine” și media aritmetică a notelor obținute la inspecția la clasă și la evaluarea portofoliului profesional, minimum 8.

În această sesiune a examenului de definitivare în învățământ, din totalul candidaților admiși pentru a susține proba scrisă,  8 candidați s-au retras, 7 candidați au fost absenți și 1 candidat a fost eliminat pentru tentativă de fraudă.

Ministerul Educației și Cercetării, Inspectoratul Școlar Județean Cluj au publicat primele rezultate astăzi, 28 iulie 2020, rezultate care au fost afișate în centrul de examen organizat la nivelul județului Cluj, Colegiul Național ,,George Coșbuc” Cluj-Napoca, precum și pe site-ul definitivat.edu.ro. Acest lucru a fost posibil ca urmare a eficienței de care au dat dovadă toți cei implicați în evaluarea lucrărilor și vine în sprijinul candidaților, care au aflat mai repede rezultatele obținute, cu respectarea și încadrarea în calendarul național aprobat.

Au fost declarați promovați înainte de înregistrarea și soluționarea eventualelor contestații 252 de candidați care au obținut medii între 8.00 și 10. Pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să obțină minimum media 8.00, calculată ca medie ponderată a notelor obținute la toate probele de examen, inclusiv proba scrisă. Nota la proba scrisă are o pondere de 70% în calculul mediei finale, care trebuie să fie de cel puțin 8 (opt) pentru promovarea examenului.

La nivelul județului Cluj, rata de promovare a examenului național de definitivare în învățământ (înainte de contestații) este de 85.42%, cu 5% mai mare față de anul trecut, sesiunea 2019           ( 80.33%).

7 candiați din județul Cluj au obținut media 10 ( 2,37%) la examenului național de definitivare în învățământ.

113 candidați au obținut medii cuprinse între 9-9,99 ( 38,31%) și un număr de 132 de candidați au obținut medii cuprinse între 8-8,99 ( 44,75%).

,,Rezultatele obținute de către cadrele didactice din județul Cluj la examenul național de definitivare în învățământ  confirmă ceea ce am declarat la afișarea rezultatelor  elevilor la exemenele naționale de Evaluare Națională și Bacalaureat, respectiv un proces educațional de calitate, care nu se poate desfășura fără cadre didactice bine pregătite. Faptul că în județul Cluj sunt cadre didactice debutante, care au promovat cu un procent așa de bun examenul național de definitivare în învățământ reprezintă o garanție a potențialului lor de dezvoltare profesională, care, în timp, va duce la obținerea de performanțe, indiferent de școală în care își vor desfășura activitatea. Îi felicit pentru aceste rezultate și le urez mult succes în cariera didactică”,,a declarat doamna inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Cluj, Marinela Marc.

Cadrele didactice promovate dobândesc dreptul de practică în învățământul preuniversitar, acesta fiind și obiectivul principal al examenului național de definitivare în învățământ. Prin dobândirea definitivării în învățământ, cadrul didactic depășește stadiul de debutant și intră pe o rută de profesionalizare ascendentă, având dreptul de a deveni titular în sistemul de învățământ preuniversitar și de a participa ulterior la susținerea examenelor pentru obținerea gradelor didactice.

 Eventualele contestații se depun la centrul de examen, din județul Cluj, conform calendarului aprobat, în zilele de 29 iulie 2020 și 30 iulie 2020, până la ora 12:00 sau pot fi transmise on-line sau pe fax.

Persoanele care nu au promovat examenul național de definitivare în învățământ se pot prezenta la o nouă sesiune după reluarea, de fiecare dată, anterior susținerii examenului național, a stagiului de practică de un an școlar.

Rezultatele finale se vor afișa la centrul de examen, Colegiul Național ,,George Coșbuc” Cluj-Napoca  și pe site-ul definitivat.edu.ro., în data de 4 august 2020.

Biroul de presă al I.Ș.J. Cluj

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS