Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

19
Fri, Apr
107 New Articles

Connect:ED - Campanie de donaţii în sprijinul elevilor care nu au dispozitive de conectare la internet

Diverse
Tools
Typography

Contextul actual, și anume pandemia de COVID-19, atrage după sine mutarea școlii în mediul online. În zona Arieș există peste 100 de elevi care nu au aparatură necesară pentru a participa la orele de curs organizate online.

Astfel, venim cu o inițiativă care să ușureze situația a câtor mai mulți dintre elevii care nu își permit dispozitive de pe care să poată învăța de acasă. CONNECT:ED - "Conectat la educație", își propune să ofere accesul la educație copiilor care provin din medii defavorizate prin donarea aparaturii necesare studiului.

Dispozitivele necesare vor proveni din donații de la cetățenii din zona Arieș, și va fi colectată în Turda, la Centrul pentru Inițiative de Tineret, Voluntariat și Implicare în Comunitate zis "CIVIC", aflat pe strada Axente Sever 25.

Elevii vizați vor fi cei din învățământul gimnazial, deoarece la acea vârstă este aproape imposibil ca aceștia să reușească să își achiziționeze pe cont propriu  aparatură pentru a putea învăța de acasă. Pe lângă acest aspect, conform studiilor aceștia au cea mai mare rată de abandon școlar și se află la un nivel în care accesul la cursurile școlare este vital pentru buna lor dezvoltare. Prin acest proiect intenționăm să scădem rata abandonului școlar oferindu-le elevilor șansa la o educație de calitate.

Procesul de colectare al aparaturii de la persoanele donatoare, recondiționarea și distribuirea către școli va fi realizat de către organizația AMoS ED, urmând ca aparatura să fie repartizată de către școli elevilor care provin din medii defavorizate. Așteptăm implicarea masivă a cetățenilor în acest proiect, pentru a reuși să ajutăm un număr cât mai mare de elevi.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS