Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

20
Sat, Apr
107 New Articles

Inspector general Marinela Marc anunţă trecerea anumitor şcoli în sistem exclusiv online

Diverse
Tools
Typography

Având în vedere faptul că rata  incidenței cumulate, la nivelul municipiului Cluj-Napoca, a depășit valoarea de 3/1000 de locuitori, Inspectoratul Școlar Județean Cluj și  Direcția de Sănătate Publică  a Județului Cluj au înaintat Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Cluj propunerea pentru suspendarea temporară a activităților didactice și educaționale care presupun prezența ”față în față” a elevilor în unitățile de învățământ preuniversitar.

Comitetul Județean  pentru Situații de Urgență Cluj a dispus prin HCJSU Cluj, nr. 56/20.10.2020,  adoptarea scenariului 3 de funcționare, respectiv participarea tuturor preșcolarilor și a elevilor la activități/lecții online, în toate  unitățile de învățământ preuniversitar de stat și particulare, din municipiul Cluj-Napoca și comuna Florești, în conformitate cu prevederile Ordinului comun 5487/1494/2020, emis de către Ministerul Educației și Cercetării și Ministerul Sănătății, pentru aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/ instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2.

Hotărârea  privind desfășurarea activităților educaționale în sistem online pentru toți beneficiarii direcți ai educației (nivel preșcolar, primar, gimnazial, liceal și postliceal) din unitățile de învățământ preuniversitar nominalizate în HCJSU Cluj, nr. 56/20.10.2020, intră în vigoare începând cu data de 22 octombrie 2020.

Inspectoratul Școlar Județean Cluj va monitoriza, în continuare, prin inspectorii şcolari, desfășurarea activităţilor didactice cu elevii, prin intermediul tehnologiei și a platformelor educaționale.

„Dată fiind rata crescută a  incidenței pe raza mai multor UAT-uri din județul Cluj și trecerea  mai multor unități de învățământ în scenariul 3 de funcționare, se impune  intensificarea eforturilor tuturor instituțiilor cu atribuții în dotarea cu infrastructura necesară desfășurării în condiții optime a activităților de învățare online. Sigur,  cele mai multe unități de învățământ se află pe raza municipiului Cluj-Napoca, dar aici nu există probleme, având în vedere faptul că autoritățile locale au achiziționat încă de la debutul pandemiei 2.098 de tablete și au alocat sume  importante unităților de învățământ preuniversitar, prin rectificări bugetare succesive. De asemenea, municipalitatea s-a implicat în scrierea de proiecte cu finanțare europeană, pentru achiziția tuturor echipamentelor necesare unităților din Cluj-Napoca. Este îmbucurător faptul că, în județul Cluj, toate unitățile de învățământ au platforme educaționale funcționale, toate cadrele didactice și toți elevii au conturi și, în orice moment, școlile sunt pregătite să treacă la scenariul de funcționare online. Îmi exprim convingerea că părinții și elevii vor înțelege că această măsură vine în sprijinul limitării extinderii cazurilor de infectare pe raza localităților vizate prin Hotărârea CJSU Cluj și că, în această perioadă, se impune să fim cu toții responsabili, să evităm deplasările inutile și să respectăm măsurile de siguranță sanitară, pentru a putea reveni cât mai curând la școală”, a declarat doamna inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Cluj, Marinela MARC.

Biroul de presă al I.Ș.J. Cluj

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS