Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

16
Tue, Apr
105 New Articles

Ambasador Laurence Auer a vizitat IŞJ Cluj

Diverse
Tools
Typography

Astăzi, la sediul Inspectoratului Școlar Județean Cluj, doamna Marinela Marc, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Cluj a primit vizita Excelenței Sale, Doamna Laurence Auer, Ambasador al Republicii Franceze în România, în cadrul primei vizite oficiale a Domniei Sale în Cluj-Napoca, de la preluarea funcției.

 În județul Cluj se învaţă limba franceză în toate şcolile, iar în unele unități cum sunt Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” Cluj-Napoca și Liceul Teoretic „Alexandru Papiu Ilarian” din Dej se studiază limba franceză în regim bilingv, absolvenții susținând bacalaureatul francofon. Această formă de învățământ oferă deschidere spre filierele francofone din ţară şi din străinatate, facilitând integrarea a numeroşi elevi pe piaţa muncii. Absolvenți ai acestor unități de învățământ preuniversitar ocupă funcții universitare pe linia franceză  în cadrul Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor, dat și în cadrul Facultății de Litere, Universitatea Babeș-Bolyai Cluj-Napoca, iar alții ajung să ocupe poziții importante în cadrul companiilor franceze din ţară sau din ţări francofone, activând în administrația locală sau centrală, în structuri europene, în cadrul Comisiei Europene, ca specialişti în diverse domenii profesionale. Aceste unități de învățământ preuniversitar din județul Cluj fac cinste învăţământului bilingv francofon pe care Inspectoratului Școlar Județean Cluj îl promovează de peste 30 de ani.

În cadrul întâlnirii de la sediul Inspectoratului Școlar Județean Cluj s-au conturat câteva priorități din domeniul educațional care vizează încurajarea dezvoltării competențelor de comunicare în limba franceză, încă de la debutul școlarității, susținerea învățământului profesional de către mediul de afaceri francofon, derularea de cursuri de formare pentru cadrele didactice, prin Centrul Cultural Francez, dar și cursuri pentru elevii clujeni care susțin bacalaureatul bilingv francofon, precum și facilitarea de către Ambasada Republicii Franceze în România a unor schimburi culturale între școlile din județul  Cluj și regiunile din Franța înfrățite cu comunitățile clujene.

Județul Cluj și municipiul Cluj-Napoca au o tradiție îndelungată în promovarea învățământului  preuniversitar în limba franceză, dar și pe linia dezvoltării de proiecte de colaborare cu  întreaga comunitate francofonă din orașul nostru care contribuie și susține dezvoltarea durabilă, tehnologizarea și educația.

 La întâlnire au participat și:

Frédéric Beaumont, atașat de Cooperare Științifică și Universitară al Ambasadei Franței în România, Ioana Costaș, director delegat al Institutului Francez din România la Cluj-Napoca, Doamna Raluca Mateiu, Responsabil de Cultură și Comunicare al Institutului Francez din România la Cluj-Napoca.

Vizita delegației a continuat la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” Cluj-Napoca, unde Excelența Sa, doamna ambasador Laurence Auer, a vizitat școala recent reabilitată printr-un proiect european și a participat la ceremonia virtuală de înmânare a diplomelor de bacalaureat bilingv francofon eliberate de către Ambasada Franței. În cadrul evenimentului, a avut loc și dezvelirea plăcii LabelFrancÉducation, distincție de excelență acordată liceelor bilingve francofone din Europa pentru promovarea limbii și culturii franceze.

Biroul de presă al I.Ș.J.Cluj

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS