Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

12
Mon, Apr
267 New Articles

Inspectoratul Școlar Județean Cluj organizează, în perioada 15-25 martie 2021, Caravana Meseriilor, pentru promovarea învățământului profesional și dual în rândul elevilor claselor a VIII-a din județul Cluj.

Diverse
Typography

Activitățile prevăzute în cadrul evenimentului se vor desfășura online, pe zone ale județului Cluj, după următorul grafic:

  • 15.03.2021_școli din zonele Huedin și Gherla;
  • 16.03.2021_ școli din zonele Turda și Câmpia Turzii;
  • 17.03.2021_școli din zona Dej;
  • 18-25.03.2021_școli din municipiul Cluj-Napoca și comunele limitrofe, zona metropolitană.

La activitățile dedicate Caravanei Meseriilor vor participa elevii din clasele a VIII-a și părinții/susținătorii legali ai acestora, conform calendarului și zonei geografice în care se află unitatea de învățământ preuniversitar, precum și directorii unităților de învățământ preuniversitar din județul Cluj care au în oferta educațională clase de învățământ profesional/dual. Aceștia  vor informa operatorii economici, parteneri ai școlilor, cu privire la calendarul activităților și la modalitatea de conectare online la  activitățile programate, astfel încât cei care doresc să-și promoveze pe această cale oferta educațională să aibă posibilitatea de a se adresa direct elevilor și părinților.

Absolvirea ciclului gimnazial marchează debutul dezvoltării personale și profesionale a fiecărui adolescent, care, la sfârșitul clasei a VIII-a, se orientează spre învățământul liceal sau profesional, în funcție de nivelul competențelor atinse până în acest moment, corelate cu aptitudinile, pasiunile, cu analiza atentă a ceea ce doresc să facă în viitor, cu opțiunea pentru meseria pentru care doresc să se pregătească.
A fi corect informat privind opțiunile în carieră a devenit o condiție necesară pentru societatea în care trăim, nu puține fiind elementele de luat în considerare atunci trebuie să alegem o unitate de învățământ și o specializare.
La nivelul județului Cluj, pentru înscrierea în clasa a IX-a, în anul școlar 2021-2022, avem aprobate 82 de clase învățământ liceal teoretic, 24 de clase învățământ liceal vocațional, 37 de clase învățământ liceal tehnologic și 44 de clase învățământ profesional și dual.
Clasele de învățământ profesional și dual sunt susținute financiar de agenții economici, care, pe lângă sprijinul oferit prin bursa guvenamentală, oferă elevilor și alte stimulente. Însă, cel mai important aspect este faptul că aceste companii creează mediul pentru stagii de pregătire practică de calitate și oferă posibilitatea angajării după absolvire” a declarat doamna Marinela Marc, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Cluj.

Biroul de presă al I.Ș.J. Cluj

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS