Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

20
Sat, Apr
107 New Articles

Secretarul de stat în Ministerul Educației, Radu Szekely, în vizită la Cluj-Napoca, în cadrul Campaniei naționale de informare “Vaccinare și Testare pentru învățare! “

Diverse
Tools
Typography

Miercuri, 21 aprilie 2021, Secretarul de stat în Ministerul Educației, Radu Szekely, a participat la un eveniment organizat de către Inspectoratul Școlar Județean Cluj, în cadrul Campaniei naționale de informare “Vaccinare și Testare pentru învățare!

 Evenimentul se înscrie seria întâlnirilor naționale desfășurate la inițiativa Ministerului Educației, în cadrul Campaniei “Vaccinare și testare pentru învățare!” și a reunit, într-un format restrâns, reprezentanți ai autorităților publice locale, ai Direcției de Sănătate Publică Cluj, directori ai unităților de învățământ preuniversitar din județ, precum și reprezentanți ai elevilor, părinților și sindicatelor din învățământul preuniversitar clujean. Întâlnirea organizată la Cluj-Arena a fost urmărită online de către directorii unităților de învățământ preuniversitar din județul Cluj, în baza invitației pentru conectare, transmisă de către Inspectoratul Școlar Județean Cluj.

Au luat cuvântul: d-na Marinela Marc, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Cluj, dl. Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca, d-na Irina Munteanu, subprefect al Instituției Prefectului Județului Cluj, dl. Mihai Moisescu-Goia, director executiv în cadrul Direcției de Sănătate Publică a Județului Cluj, dl. Răzvan Cherecheș, director al Departamentului de Sănătate Publică din cadrul Universității ”Babeș-Bolyai”, Cluj-Napoca.

Intervențiile vorbitorilor au fost urmate de o sesiune de întrebări adresate invitaților de către participanții la întâlnire, atât cei din sală, cât și din mediul online, directori ai unităților de învățământ preuniversitar.

Principalele teme abordate în cadrul întâlnirii au vizat:

  1. Prezentarea rezultatelor campaniei de vaccinare, la nivelul județului Cluj, cu accent pe categoria personalului didactic din unitățile de învățământ din județ;
  2. Necesitatea diseminării informațiilor privind importanța vaccinării personalului din învățământși a populației, în general, în vederea reducerii numărului de persoane infectate și, în consecință, a eradicării virusului;
  3. Informații referitoare la centrele de vaccinare care funcționează în județ, posibilitățile pe care populația le are pentru a se vaccina, prin programarea direct la centre, prin apelul la unitățile mobile pentru persoanele nedeplasabile, vaccinarea populației din mediul rural, deschiderea de centre de vaccinare în cadrul companiilor pentru angajați, colaboratori și membri ai familiilor acestora, deschiderea de centre drive-thru;
  4. Probleme specifice sistemului de educație, noutăți legislative.

Programul domnului secretar de stat, Radu Szekely, a continuat cu o întâlnire la sediul Inspectoratului Școlar Județean Cluj, la care au participat inspectorii școlari din cadrul I.Ș.J. Cluj, urmată de vizite în unități de învățământ preuniversitar clujene, la Liceul Teoretic “Mihai Eminescu“ Cluj-Napoca și Transylvania College, Cluj-Napoca.

Biroul de presă al I.Ș.J. Cluj

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS