Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

21
Mon, Jun
202 New Articles

6.349 de elevi din clasele a IV-a, din județul Cluj, vor susține probele scrise din cadrul Evaluării Naționale la finalul clasei a IV-a, sesiunea mai 2021

Diverse
Typography

În perioada 18-20 mai 2021, la nivelul județului Cluj, 6.349 de elevi din clasele a IV-a, 4.609 elevi din mediul urban și 1.740 elevi din mediul rural, susțin evaluările specifice, la finalul clasei a IV-a, desfășurate potrivit Ordinului nr. 3.051/2016 și Ordinului nr. 3.647/ 7 aprilie 2021, din cadrul Evaluării Naţionale la finalul claselor a II-a, a IV-a şi a VI-a, în anul şcolar 2020-2021.

La nivelul municipiului Cluj-Napoca, Evaluarea Națională la finalul clasei a IV-a, va fi susținută de către 3.309. Dintre aceștia 3.067 de elevi provin din unitățile de învățământ preuniversitar de stat și 242 sunt elevi din unitățile de învățământ private.

Marți, 18 mai 2021, elevii claselor a IV-a vor susține proba scrisă la Limba română, iar miercuri, 19 mai 2021, se va desfășura proba scrisă la Matematică. Elevii care studiază în limba minorităților naționale vor susține joi, 20 mai 2021, proba scrisă la Limba maternă, din cadrul Evaluării Naţionale la finalul clasei a IV-a, în anul şcolar 2020-2021.

Probele scrise încep la ora 9:00, iar accesul elevilor în săli este permis până la ora 8:30. Elevii vor fi așezați câte unul în bancă, în ordine alfabetică, la nivelul aceleiași clase, pentru a se evita interacțiunea elevilor din clase diferite. Pentru elevii claselor a IV-a, timpul alocat elaborării fiecărei lucrări scrise este de 60 de minute, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev. Toate sălile de clasă în care se vor susține probele scrise din cadrul Evaluării Naţionale la finalul clasei a IV-a, în anul şcolar 2020-2021, au în dotare camere funcționale de supraveghere video și audio.

Comisiile de la nivelul unităților de învățământ au obligația de a asigura îndeplinirea condițiilor de siguranță sanitară, potrivit prevederilor Ordinului comun, al Ministerului Educației și al Ministerului Sănătății, nr. 3235/93/2021, cu modificările și completările ulterioare, pentru aprobarea măsurilor de organizare a activităților în cadrul unităților/ instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, având în vedere faptul că Evaluarea Națională la finalul clasei a IV-a, din perioada 18-20 mai 2021, se desfășoară cu prezența fizică a elevilor în unitățile de învățământ preuniversitar.

Rezultatele obținute de către elevi la aceste probe scrise nu se consemnează în catalogul clasei și nu se afișează. Aceste rezultate se comunică individual fiecărui elev și părinte, având drept scop evaluarea competențelor de înțelegere a textului scris în limba română, respectiv în limba maternă, precum și evaluarea competențelor la disciplina matematică.

Biroul de presă al I.Ș.J. Cluj

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS