Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

20
Sat, Apr
107 New Articles

Clujul dă startul Programului-pilot de formare continuă privind pedagogia educației timpurii - implementarea noului curriculum

Diverse
Tools
Typography

Cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Cluj , în perioada 22 mai-19 iunie 2021, se va desfășura la Colegiul Național Pedagogic ”Gheorghe Lazăr” din Cluj-Napoca primul program național pilot de formare continuă integrată, Pedagogia educației timpurii. Implementarea noului curriculum.

Programul este organizat și finanțat prin Centrul Step by Step pentru Educație și Dezvoltare Profesională (CEDP) București și Asociația Națională a Colegiilor și Liceelor Pedagogice din România (ANCLP), asociație partener al Ministerului Educației în procesul de reformă a învățământului pedagogic preuniversitar românesc, în colaborare cu Primăria și Consiliul local al municipiului Cluj-Napoca/Centrul bugetar de administrare creșe.

Unic în România ca inițiativă și structură, programul se desfășoară în format blended learning pe durata a 40 de ore și se adresează personalului angajat din cele 18 creșe din municipiul Cluj-Napoca.

Implementarea noului curriculum în cadrul programului implică participarea în structuri integrate a educatorilor-puericultori, a personalului de îngrijire, de specialitate, de asistență medicală și de conducere de la nivelul creșelor care funcționează în Cluj-Napoca, precum și de la nivelul Centrului bugetar de administrare creșe al municipiului Cluj-Napoca.

În avanpremieră, programul-pilot Pedagogia educației timpurii.Implementarea noului curriculuim pregătește preluarea și integrarea creșelor în sistemul național de învățământ preuniversitar, precum și organizarea activității acestora în baza unor programe de educație timpurie de calitate.

Educaţia timpurie este prima treaptă de pregătire pentru educaţia din școală, ea se adresează copiilor de la naştere până la atingerea vârstei de la 6-7 ani și reprezintă cea mai importantă perioadă din viaţa unei persoane, tocmai  prin consecinţele durabile pe care le are asupra dezvoltării ulterioare a acesteia. În primii ani de viaţă ai oricărui copil se pun bazele relaţiilor de ataşament, se învaţă abilităţi şi modele comportamentale, iar dezvoltarea copilului se realizează pe multiple laturi, într-un ritm accelerat, se produce dezvoltarea somatică, au loc achiziţii multiple în aria de dezvoltare psihică şi fizică, motiv pentru care este foarte important ca acest proces să aibă loc, instituționalizat, sub supravegherea unui personal format profesional, în acest scop”, a declarat doamna Marinela Marc, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Cluj.

Biroul de presă al I.Ș.J. Cluj

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS