Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

02
Thu, Dec
152 New Articles

Absolvenții claselor a VIII-a din județul Cluj au susținut azi, 25 iunie 2021, proba scrisă la limba și literatura maternă, în cadrul examenului de Evaluare Națională, 2021

Diverse
Tools
Typography

Astăzi, 25 iunie 2021, s-a desfășurat ultima probă scrisă din cadrul examenului de Evaluare Națională, sesiunea 22 iunie - 4 iulie 2021, pentru elevii care studiază în limba minorităților naționale.

În vederea susținerii probei scrise la Limba și literatura maternă, în județul Cluj, s-au înscris 513 elevi (441 de elevi pentru disciplina Limba și literatura maternă maghiară și 72 de elevi la disciplina Limba și literatura maternă germană). Au fost prezenți 499 de candidați, iar 14  absolvenți ai claselor a VIII-a au absentat de la această probă. Nici la această probă scrisă, în județul Cluj, nu s-au înregistrat situații care să impună desfășurarea acestei probe cu subiecte de rezervă și nici situații de fraudă sau tentativă de fraudă.

Subiectul și baremul de corectare pentru proba scrisă la disciplina Limba și literatura maternă vor fi publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul www.subiecte2021.edu.ro, astăzi, 25 iunie 2021, la ora 15:00.

Primele rezultate vor fi afișate marți, 29 iunie 2021, până la ora 14:00 (în centrele de examen). Contestațiile pot fi depuse în zilele de 29 iunie 2021 (în intervalul orar 16:00 - 19:00) și 30 iunie 2021 (în intervalul orar 8:00 - 12:00). Acestea pot fi transmise și prin mijloace electronice. Candidații care depun/transmit contestațiile prin mijloace electronice completează, semnează și depun/transmit tot prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, documentele sunt semnate și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi afișate duminică, 4 iulie 2021. Comunicarea rezultatelor obținute se face anonimizat, atât în centrele de examen, cât și pe site-ul evaluare.edu.ro, respectându-se Regulamentul general privind protecția datelor cu caracter personal. Mai exact, vor fi utilizate coduri individuale care înlocuiesc numele și prenumele candidaților și care au fost distribuite candidaților, pe bază de semnătură de primire, la prima probă susținută.

Absolvenţii învățământului gimnazial care, în contextul măsurilor stabilite privind combaterea răspândirii virusului SARS-CoV-2, au fost în izolare/carantină sau care, din alte motive justificate cu certificat medical, nu pot finaliza/participa la probele de examen pot susţine aceste probe în etapa specială, programată în perioada 5 – 12 iulie 2021, precedată de etapa de înscriere (28 iunie – 2 iulie 2021). Dacă aceștia au participat la una sau mai multe probe de examen, dar nu au putut finaliza examenul, li se recunosc probele desfășurate în perioada 22-25 iunie 2021. Primele rezultate la etapa specială vor fi afișate pe data de 9 iulie 2021.

TELVERDE_Evaluare Națională 2021_Ministerul Educației – 0800 801 100; I.Ș.J. Cluj – 0800 816 264.

Biroul de presă al I.Ș.J. Cluj

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS