Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

19
Fri, Apr
107 New Articles

Pe 4 iulie 2021, elevii claselor a VIII-a din județul Cluj au aflat rezultatele finale ale examenului de Evaluare Națională, sesiunea 22 iunie - 4 iulie 2021 (după soluționarea contestațiilor)

Diverse
Tools
Typography

Ministerul Educației, Inspectoratul Școlar Județean Cluj au publicat ieri, 4 iulie 2021, pe site-ul evaluare.edu.ro., rezultatele finale înregistrate la examenul de Evaluarea Națională pentru absolvenții clasei a VIII-a, după soluționarea contestațiilor, pentru sesiunea 22 iunie – 4 iulie 2021.

La nivelul județului Cluj au fost depuse 739 de solicitări pentru reevaluarea lucrărilor scrise, în cadrul examenului de Evaluare Națională, sesiunea 22 iunie – 4 iulie 2021.

În urma reevaluării lucrărilor contestate, procentul candidaților cu medii mai mari sau egale cu 5 (cinci) este de 88,69% (3.829 de candidați), în creștere cu 4 medii față de rezultatele inițiale (88,59%).

A crescut, de asemenea, și numărul candidaților cu media generală 10, de la 15 medii inițial, la 16 medii de 10, după soluționarea contestațiilor.

La  disciplina  Limba și literatura română au fost depuse 400 de contestații. Ca urmare a reevaluării lucrărilor contestate, 3.532 de candidați (92,08%) au încheiat examenul cu note mai mari sau egale cu 5 (cinci), iar 43 dintre aceștia au obținut nota 10.

La disciplina Matematică au fost depuse 323 de contestații, iar, în urma reevaluării lucrărilor, 3.090 de candidați (80,57%) au primit note mai mari sau egale cu 5 (cinci).  Dintre aceștia, 88 de candidați au obținut nota 10.

La disciplina Limba și literatura maternă au fost depuse 16 solicitări de reevaluare a lucrărilor scrise. În urma soluționării contestațiilor 493 (98,80%) de candidați au primit note mai mari sau egale cu 5 (cinci), iar 22 de candidați care au studiat în limba minorităților naționale au obținut nota 10 la limba și literatura maternă.

Reamintim faptul că rata de participare în județul Cluj a fost de 95,06% _ 3.829 de candidați prezenți, dintr-un total de 4.028 elevi înscriși la examenul de Evaluare Națională, în sesiunea 22 iunie – 4 iulie 2021.

Absolvenţii învățământului gimnazial care, în contextul măsurilor stabilite privind combaterea răspândirii virusului SARS-CoV-2, au fost în izolare/carantină sau care, din alte motive justificate cu certificat medical, nu au putut finaliza/participa la probele de examen vor susţine aceste probe în etapa specială, care începe luni, 5 iulie 2021.

În județul Cluj, la examenul de Evaluare Naională 2021, din cadrul etapei speciale, din perioada 5–12 iulie 2021, care se va desfășura la Liceul Teoretic Avram Iancu, din Cluj-Napoca, s-au înscris 4 candidați.  Dintre aceștia 2 elevi vor susține proba scrisă la disciplina Limba și literatura română, iar 3 elevi vor susține proba scrisă la disciplina Matematică.

 Primele rezultate la etapa specială vor fi afișate pe data de 9 iulie 2021.

Evaluarea Națională a elevilor de clasa a VIII-a reprezintă modalitatea de evaluare sumativă externă a competențelor dobândite pe parcursul învățământului gimnazial. Media de admitere constituie criteriul pentru admiterea în învățământul liceal de stat, fiind media ponderată dintre media generală obținută la Evaluarea Națională (cu o pondere de 80%) și media generală de absolvire a claselor din gimnaziu (cu o pondere de 20%).

Completarea opțiunilor în fișele de înscriere de către absolvenții clasei a VIII-a și de către părinții acestora, asistați de către diriginții claselor a VIII-a, se va derula în perioada 16 – 22 iulie 2021 și va fi urmată de repartizarea computerizată în învățământul liceal de stat (22 iulie 2021).

Biroul de presă al I.Ș.J. Cluj

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS