Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

02
Thu, Dec
152 New Articles

Informare de presă cu privire la cea de-a doua probă scrisă din cadrul Examenului Național de Bacalaureat, sesiunea august-septembrie 2021

Diverse
Tools
Typography

În 17 august 2021, s-a desfășurat proba scrisă obligatorie a profilului – proba E.c) din cadrul Examenului Național de Bacalaureat, sesiunea august-septembrie 2021.

Din totalul celor 477 candidați care s-au prezentat la această probă scrisă, 144 candidați au susținut proba scrisă la disciplina Istorie, iar 333 candidați au susținut proba scrisă la disciplina Matematică. Un număr de 92 candidați nu s-au prezentat la această probă.

În județul Cluj, nu s-au înregistrat situații care să impună desfășurarea acestei probe cu subiecte de rezervă și nici situații de fraudă sau tentativă de fraudă. 

Subiectele și baremele de corectare pentru proba scrisă obligatorie a profilului – proba E.c) vor fi publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro, astăzi, 17 august 2021, la ora 15:00.

Următoarele probe scrise din cadrul examenului național de Bacalaureat, sesiunea august - septembrie 2021, se vor desfășura conform calendarului aprobat:

  • Miercuri,18 august 2021, proba scrisă la alegere a profilului și a specializării – proba E.d);
  • Joi, 19 august 2021, proba scrisă la limba și literatura maternă – proba E.b).

Echivalarea și recunoașterea competențelor lingvistice și digitale se va derula în perioada 23-31 august 2021. În acest sens, comisiile de bacalaureat din unitățile de învățământ liceal vor calcula mediile candidaților și vor asigura echivalarea/recunoașterea nivelurilor de competență la probele de profil, din cadrul examenului național de bacalaureat (2021), potrivit normelor metodologice în vigoare. 

Afișarea primelor rezultate, în centrele de examen și pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 31 august 2021 (până la ora 12:00). Contestațiile pot fi depuse în aceeași zi, în centrul de examen, în intervalul orar 12:00–18:00 sau pot fi transmise prin mijloace electronice, pe adresele afișate la avizierele centrelor de examen. Împreună cu contestația, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor (perioada 1-3 septembrie 2021), vor fi comunicate vineri, 3 septembrie 2021.

Reamintim faptul că, în conformitate cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice, în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor - RGPD), afișarea rezultatelor se va face prin anonimizarea numelui și a prenumelui candidatului.

Pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să îndeplinească următoarele condiții, cumulativ: recunoașterea/echivalarea/susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale, susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea, obținerea mediei 6 (cel puțin) la probele scrise.

Ministerul Educației și Inspectoratul Școlar Județean Cluj pun la dispoziția celor interesați liniile TELVERDE, pentru sesizarea eventualelor nereguli din cadrul Examenului Național de Bacalaureat 2021_Ministerul Educației – 0800 801 100, I.Ș.J. Cluj – 0800 816 264.

Biroul de presă al I.Ș.J. Cluj

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS