Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

16
Tue, Aug
53 New Articles

Candidații au aflat rezultatele examenului național de bacalaureat, sesiunea august-septembrie 2021 (înainte de contestații)

Diverse
Tools
Typography

În județul Cluj, rata de promovare a examenului naţional de bacalaureat, sesiunea august-septembrie 2021, este de 36,59%.

Din totalul celor 285 candidați promovați în această sesiune a examenului național de bacalaureat, 237 fac parte din promoţia curentă, iar 48 aparțin promoţiilor anterioare. Rata de succes pentru promoția curentă, 2020 - 2021 este de 42,93%. În cazul promoțiilor anterioare, procentul candidaților promovați este de 21,15%.

Reamintim faptul că pentru susținearea probelor scrise din cadrul examenului naţional de bacalaureat, sesiunea august-septembrie 2021 s-au înscris 931 candidați. Din totalul celor înscrişi, 779 candidați s-au prezentat la aceste probe, 552 candidați din promoția curentă și 227 din promoţiile anterioare. În județul Cluj a fost eliminat pentru fraudă/ tentativă de fraudă un singur candidat. Acesta nu se va putea înscrie la următoarele două sesiuni ale examenului național de bacalaureat.

Precizăm că media minimă de promovare a examenului național de bacalaureat este 6 (șase), iar nota minimă pentru fiecare probă scrisă este 5 (cinci). Procentul de promovare este calculat din totalul candidaţilor prezenţi, incluzând în această categorie şi candidaţii eliminaţi.

Rezultatele (înainte de contestaţii) au fost afișate astăzi, 31 august 2021, ora 12:00, în cele cinci centre de examen organizate la nivelul județului Cluj şi pe pagina web dedicată, bacalaureat.edu.ro. În conformitate cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice, în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor - RGPD), afișarea rezultatelor se va face prin anonimizarea numelui și a prenumelui candidatului.

Eventualele contestații pot fi depuse azi, 31 august 2021, în centrele de examen, în intervalul orar 12:00–18:00 sau pot fi transmise prin mijloace electronice, pe adresele afișate la avizierele centrelor de examen. Împreună cu contestația, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor (perioada 1-3 septembrie 2021), vor fi comunicate vineri, 3 septembrie 2021.

Pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să îndeplinească următoarele condiții, cumulativ: recunoașterea/echivalarea/susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale, susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea, obținerea mediei 6 (cel puțin) la probele scrise.

Biroul de presă al I.Ș.J. Cluj

 

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS