Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

25
Thu, Apr
112 New Articles

Rezultate finale, după soluționarea contestațiilor, examenul național de  bacalaureat, sesiunea august – septembrie 2021

Diverse
Tools
Typography

În județul Cluj, rata finală de promovare, înregistrată la examenul național de bacalaureat, sesiunea august-septembrie 2021, după soluționarea contestațiilor, este de 37,87%. Comparativ cu rata de promovare generată prin rezultatele inițiale (36,59%) se constată o creștere cu 1,28% a ratei de reușită.

Prin urmare, 295 candidați (cu 10 mai mulți, față de afișarea rezultatelor inițiale) au promovat examenul național de bacalaureat în această sesiune. Dintre aceștia, 8 candidați provin din promoția curentă, iar 2 candidați provin din promoțiile anterioare.

Rata de succes pentru promoția curentă 2020-2021 a crescut la 44,38% (de la 42,93% înainte de soluționarea contestațiilor), la fel și pentru promoțiile anterioare, ponderea candidaților promovați este de 22,03% (în creștere de la 21,15%, înainte de soluționarea contestațiilor).

Reamintim faptul că pentru susținearea probelor scrise din cadrul examenului naţional de bacalaureat, sesiunea august-septembrie 2021 s-au înscris 931 candidați. Din totalul celor înscrişi, 779 candidați s-au prezentat la aceste probe, 552 candidați din promoția curentă și 227 din promoţiile anterioare. În județul Cluj a fost eliminat pentru fraudă/ tentativă de fraudă un singur candidat. Acesta nu se va putea înscrie la următoarele două sesiuni ale examenului național de bacalaureat.

Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor (perioada 1-3 septembrie 2021), au fost afișate astăzi, 3 septembrie 2021 în centrele de examen și pe pagina dedicată, bacalaureat.edu.ro. La fel ca în prima sesiune, rezultatele pot fi accesate în baza unui cod furnizat fiecărui candidat, datele personale fiind anonimizate, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecția datelor - RGPD).

Pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să îndeplinească următoarele condiții, cumulativ: recunoașterea/echivalarea/susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale, susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea, obținerea mediei 6 (cel puțin) la probele scrise.

Biroul de presă al I.Ș.J. Cluj

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS