Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

19
Fri, Apr
107 New Articles

Inspectoratul Școlar Județean Cluj, în parteneriat cu Universitatea ”Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca, a organizat, în perioada 20-23 aprilie 2022, ediția a IV-a a Olimpiadei Naționale de Matematică a școlilor și secțiilor cu predare în limba maghiară din Români

Diverse
Tools
Typography

Aflată la cea de-a IV-a ediție, Olimpiada Națională de Matematică a Liceelor Maghiare din Transilvania continuă tradiția Concursului de Matematică al Liceelor Maghiare din Transilvania, inițiat acum 31 de ani. Această competiției națională oferă elevilor din România, care studiază în limba minorității maghiare, posibilitatea de a-și etala și valorifica competențele și cunoștințele dobândite la disciplina matematică, pe durata școlarizării, în învățământul preuniversitar.

Recunoscută și finanțată de către Ministerul Educației, Olimpiada Națională de Matematică a Liceelor Maghiare din Transilvania a întrunit la Cluj-Napoca, în cadrul acestei ediții, 177 de elevi din județele: Cluj, Sălaj, Timiș, Satu-Mare, Bihor, Sibiu, Alba, Arad, Bistrița-Năsăud, Brașov, Harghita, Covasna, Mureș, Hunedoara, Maramureș, alături de profesorii însoțitori și membrii comisiei centrale.

Festivitatea de deschidere a olimpiadei a avut loc pe data de 20 aprilie 2022, în Sala Auditorium Maximum a Colegiului Academic al Universității „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca, în prezența gazdelor, a reprezentanților Ministerului Educației și ai Universității ”Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca: doamna Marinela Marc, inspector școlar general al I.Ș.J. Cluj, doamna Kerekeș Adelhaida, inspector școlar general adjunct al I.Ș.J. Cluj, domnul Kovács Zoltán Zsolt, director de cabinet al Secretarului de Stat pentru Învățământ în Limbile Minorităților din cadrul Ministerului Educației, doamna conferențiar universitar dr. Soós Anna, prorector al Universității ”Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca, domnul Tasnadi Istvan, subprefect al Instituției Prefectului Județului Cluj, domnul profesor universitar dr. Szenkovics Ferenc al Universității ”Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca și președintele Olimpiadei Naționale de Matematică pentru școlile și secțiile cu predare în limba maghiară.

Momentul artistic din cadrul deschiderii olimpiadei a fost oferit de către elevii Colegiului de Muzică „Sigismund Toduță” Cluj-Napoca și ai Școlii Gimnaziale „Tamás Gyula” Mera.

Școli partenere în organizarea evenimentului: Colegiul de Muzică „Sigismund Toduță” Cluj-Napoca, Colegiul Tehnic Turda, Liceul Teoretic „Apáczai Csere János” Cluj-Napoca, Liceul Teoretic „Brassai Sámuel” Cluj-Napoca, Liceul Unitarian „János Zsigmod” Cluj-Napoca, Liceul Teoretic „Jósika Miklós” Turda, Liceul Reformat Cluj-Napoca, Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” Cluj-Napoca, Școala Gimnazială „Octavian Goga” Cluj-Napoca, Școala Gimnazială „Nicolae Titulescu” Cluj-Napoca, Școala Gimnazială „Ady Endre” Sâncraiu, Școala Gimnazială „Tamás Gyula” Mera, Școala Gimnazială „Borbély József” Săvădisla.

Festivitatea de premiere a elevilor, organizată în data de 23 aprilie 2022, în Sala Auditorium Maximum a Colegiului Academic al Universității „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca a evidențiat eforturile elevilor clujeni participanți la această olimpiadă națională, care au obținut 10 premii din partea Ministerului Educației_ 2 premii II, 1 premiu III și 7 mențiuni. În egală măsură, sponsorii olimpiadei și alte instituții partenere au oferit elevilor clujeni alte 5 premii II, 4 premii III și 6 mențiuni.

„ Îi felicit pe toți elevii pentru performanța calificării la această etapa națională și îmi exprim bucuria de a putea desfășura, după doi ani, olimpiade școlare, în cadrul cărora elevii să aibă posibilitatea de a-și pune în valoare competențele și motivația performanței. Olimpiadele școlare reprezintă nu numai cadrul de a identifica și de a promova excelența în educație, ci și un minunat prilej pentru elevii din diferite județe ale țării de a se întâlni, de a lega prietenii cu alți colegi pasionați de matematică și de a reveni la Cluj-Napoca, fie ca studenți, fie ca turiști. Desemnarea municipiului Cluj-Napoca pentru desfășurarea acestei competiții naționale ne-a onorat, fiind o potrivită alegere pentru promovarea multilingvismului, a multiculturalității și a inovației, într-un oraș al festivalurilor, al târgurilor de carte și a numeroase competiții de nivel internațional. Municipiul Cluj-Napoca are cea mai bine cotată universitate din țară, în topurile europene, Universitatea „Babeș-Bolyai”, iar pasiunea olimpicilor pentru matematică ar putea să se concretizeze aici, la Cluj-Napoca, într-un parcurs academic și o carieră de succes.

Mulțumim Primăriei Municipiului Cluj-Napoca și Consiliului Județean Cluj, tuturor sponsorilor și partenerilor instituționali pentru implicare în organizarea celei de-a IV-a ediții a Olimpiadei Naționale de Matematică a Liceelor Maghiare din Transilvania.”, a declarat doamna Marinela Marc, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Cluj, în deschiderea evenimentului.

Organizatori, sponsori și parteneri ai Olimpiadei Naționale de Matematică a Liceelor Maghiare din Transilvania https://ommo.bathory-kolozsvar.ro/ro/parteneri/

COMUNICARE INSTITUȚIONALĂ, I.Ș.J. Cluj

 

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS