Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

28
Sat, May
98 New Articles

În perioada 26-29 aprilie 2022, Inspectoratul Școlar Județean Cluj a organizat ediția 2022 a Olimpiadei Naționale de Biologie

Diverse
Tools
Typography

În perioada 26-29 aprilie 2022, Inspectoratul Școlar Județean Cluj a organizat etapa Națională a Olimpiadei de Biologie, în colaborare cu reprezentații Ministerului Educației, ai Universității „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca, ai Societății de Științe Biologice, filiala Cluj și ai altor instituții partenere.

La Festivitățile de deschidere și de închidere ale olimpiadei au fost prezenți domnul inspector din Ministerul Educației, Traian Șăitan, președinte executiv al Olimpiadei Naționale de Biologie, domnul profesor universitar dr. Daniel David, rectorul Universității „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca, domnul profesor universitar dr. Marko Balint, prorector al Universității „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca, domnul profesor academician dr. Octavian Popescu, președinte de onoare al Olimpiadei Naționale de Biologie, doamna Kerekeș Adelhaida, inspector școlar general adjunct al I.Ș.J. Cluj și vicepreședinte al Olimpiadei Naționale de Biologie, 43 de profesori însoțitori, 25 de cadre didactice, membre în comisia centrală și 162 de elevi din toate județele țării.

Participanții s-au bucurat la cele două festivități, de momente artistice pregătite de elevii Colegiului de Muzică „Sigismund Toduță” Cluj-Napoca și ai Liceului de Coregrafie „Octavian Stroia” Cluj-Napoca, iar pe durata șederii la Cluj-Napoca au avut posibilitatea, după desfășurarea probelor scrise și a celor practice, să viziteze diverse facultăți ale prestigioasei Universități „Babeș-Bolyai”, Grădina Botanică Cluj-Napoca și Salina Turda, obiective turistice deosebit de atractive pentru toți turiștii care ajung la Cluj-Napoca.

Elevii participanți la etapa națională a olimpiadei de biologie au împărtășit șansa de fi împreună, de a pune în valoare competența și motivația performanței, de a schimba opinii în domeniul științelor vieții, de a învăța unii de la alții și de a lega prietenii durabile, aici la Cluj-Napoca, într-un oraș al inovației, al tineretului, un important centru universitar, în care se investește mult în educație și cercetare.

Rezultatele obținute de elevii clujeni la această compeție sunt următoarele:

Rusu E.I. Irina Maria, clasa a XII-a, Liceul Teoretic „Avram Iancu”– PREMIUL I;
Sângiorzan L.M. Ariana-Maria, clasa a X-a, Liceul Teoretic „Avram Iancu”– MENȚIUNE;
Arieșan Florina-Lavinia, clasa a IX-a, Liceul Teoretic „Avram Iancu” – MENȚIUNE;
Moldovanu Patricia, clasa a XI-a, Liceul Teoretic „Avram Iancu”, Cluj– PREMIUL SPECIAL.

De asemenea, 3 elevi din județul Cluj s-au calificați în Lotul Național Lărgit, care se pregătește pentru etapa internațională a competiției: Rusu E.I. Irina Maria, clasa a XII-a, Liceul Teoretic „Avram Iancu”, Sângiorzan L.M. Ariana-Maria clasa a X-a, Liceul Teoretic „Avram Iancu”, Arieșan Florina-Lavinia, clasa a IX-a, Liceul Teoretic „Avram Iancu”, Cluj-Napoca.

Îi felicit pe toți elevii pentru performanța calificării la această etapă națională, pentru interesul manifestat pentru inovație în domeniul ştiinţelor biologice, care oferă premisele ca tinerii olimpici să contribuie temenic, prin pasiunea lor pentru știință, la schimbarea în bine a lumii în care trăim, la consolidarea viitorului planetei și a întregii omeniri.
Totodată îmi exprim bucuria de a putea desfășura, după doi ani, olimpiade școlare, cu prezență fizică, acestea fiind cadrul competițional legitimat pentru a identifica și a promova excelența în educație. Consider că desemnarea municipiului Cluj-Napoca pentru desfășurarea acestei competiții este cea mai potrivită alegere. La Cluj-Napoca se investește foarte mult în educație și în cercetare, Universitate „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca este cea mai bine cotată universitate din țară în topurile europene, iar pasiunea olimpicilor pentru biologie ar putea să se concretizeze într-un parcurs academic la universitățile clujene, dar și într-o carieră de succes, în cadrul unor companii locale, de asemenea recunoscute pe plan intern și european. Mulțumesc Primăriei Municipiului Cluj-Napoca și Consiliului Județean Cluj, Primăriei Municipiului Turda, Universității „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca și tuturor sponsorilor și partenerilor, implicați în organizarea acestei ediții a Olimpiadei Naționale de Biologie (TCI Construct General S.A, Farmec S.A, Vernill Design, Salina Turda, Grădina Botanică Cluj-Napoca)”, a declarat doamna Marinela Marc, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Cluj.

Mai multe informații despre eveniment se pot obține, accesând site-ul olimpiadei http://ssbcluj.ro/.

Comunicare instituțională, Inspectoratul Școlar Județean Cluj

 

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS