Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

25
Thu, Apr
112 New Articles

Standul de Sănătate a adus cu sine râsete, voie bună și #ActivitățiEducative de 1 iunie!

Diverse
Tools
Typography

Cu ocazia zilei de 1 iunie, Asociația Club Științific a fost prezentă în cadrul Festivalului Verde de la Turda!

Cei care s-au oprit la stand au avut discuții interesante pe tema fast-fashion, consum de substanțe toxice, imunitate, prevenirea sarcinilor la adolescente și au avut ocazia să răsfoiască broșura cu informații și articole pe aceste teme.

Standul de Sănătate a găzduit timp de câteva ore numeroase activități menite să facă trecătorii să se îndrăgostească de propriul corp și de mediul înconjurător. La stand s-au putut observa diverse obiecte ecologice, create din pânză reciclată din diverse articole de îmbrăcăminte, s-a putut face o incursiune în interiorul organismului cu ajutorul unui tricou CURIOSCOPE, a unei tablete speciale și  a manechinului. De asemenea, diverse mistere ale funcționării corpului uman la nivel microscopic au fost elucidate cu ajutorul mulajelor expuse și a unui microscop portabil care a transmis imaginile în timp real, printr-un program special realizat pentru laptop. În acest fel am putut observa detaliile microscopice ale diferitelor structuri investigate, precum pielea.

Totodată, pentru a încuraja publicul să interacționeze într-un mod prietenos cu informații noi, la stand s-au derulat mici concursuri de științe care au vizat cunoașterea unor principii de viață sănătoasă și de protecție a mediului. Cei care au parcurs cu succes probele de concurs, au primit mici recompense și scrisori cu mesaje încurajatoare despre cum să aibă grijă de propria stare de sănătate.

Mulțumim voluntarilor #PrezențiLaDatorie care au primit cu căldură trecătorii și i-au inițiat cu succes în minunata lume a secretelor organismului uman și a vieții sănătoase, precum și tuturor celor care au vizitat Standul de Sănătate cu dorință de cunoaștere! Împreună, putem salva vieți prin educație!

Magia Corpului Uman este un proiect implementat către Asociația Club Științific Turda, în parteneriat cu Colegiul Național ”Mihai Viteazul” Turda, Colegiul Tehnic Turda, Liceul Teoretic ”Liviu Rebreanu” și Școala Profesională Specială SAMUS Cluj-Napoca.

Clubul Go Science este primul club științific din Turda care a luat ființă din dorința de a crea un mediu interactiv care să vină în întâmpinarea nevoilor elevilor din Turda, care se pot dezvolta armonios prin activități educaționale non-formale, complementare programei școlare, axate pe dobândirea de competențe și contribuind cu bucurie la un mediu educațional sustenabil pentru copii și comunitate.

Proiectul este implementat cu ajutorul finanțării obținute în cadrul programului Fondul pentru un viitor mai bun în comunități, coordonat de Federația Fundațiile Comunitare din România, finanțat de Lidl și implementat în Turda prin Fundația Comunitară Cluj.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS