Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

19
Fri, Apr
107 New Articles

Absolvenții claselor a VIII-a din județul Cluj au susținut azi, 14 iunie 2022, proba scrisă la Limba și literatura română, în cadrul examenului de Evaluare Națională, 2022

Diverse
Tools
Typography

Astăzi, 14 iunie 2022, s-a desfășurat prima probă scrisă la Limba și literatura română, din cadrul examenului de Evaluare Națională, sesiunea iunie 2022.

 La această probă scrisă, din totalul celor 4.816 elevi înscriși în sesiunea iunie 2022, au fost prezenți 4.646 candidați. Un număr de 170 absolvenți ai claselor a VIII-a nu s-au prezentat la această probă scrisă. În județul Cluj nu s-au înregistrat situații care să impună desfășurarea acestei probe cu subiecte de rezervă și nici situații de fraudă sau tentativă de fraudă.

Subiectul și baremul de corectare pentru proba de Limba și literatura română vor fi publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro, astăzi, 14 iunie 2022, la ora 15:00.

Examenul de Evaluare Națională continuă joi,16 iunie 2022, cu proba scrisă la Matematică, urmată vineri, 17 iunie 2022, de proba scrisă la Limba și literatura maternă. Această ultimă proba scrisă la Limba și literatura maternă va fi susținută de către 630 de elevi ( 553 elevi vor susține proba la Limba și literatura maternă maghiară, iar 77 elevi la Limba și literatura maternă germană).

Primele rezultate vor fi comunicate joi, 23 iunie 2022, până la ora 14:00, potrivit codului unic distribuit individual candidaților la prima probă scrisă, cu respectarea Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal.

Contestațiile pot fi depuse în zilele de 23 iunie 2022 (în intervalul orar 16:00 - 19:00) și 24 iunie 2022 (în intervalul orar 8:00-12:00). Acestea pot fi depuse/transmise și prin mijloace electronice centrelor de examen. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/ reprezentanții legali ai acestora. Rezultatele finale vor fi afișate joi, 30 iunie 2022.   

Reamintim faptul că probele scrise încep la ora 9:00, iar accesul candidaților în sălile de examen supraveghete audio-video este permis în intervalul orar 8:00 – 8:30.

Timpul efectiv de lucru pentru fiecare probă scrisă este de 120 de minute și începe după alocarea celor 15 minute dedicate completării casetei cu datele de identificare, conform prevederilor art.17 alin. (10) din Metodologia de organizare şi desfăşurare a examenului de Evaluare Naţională.

Candidații trebuie să aibă asupra lor un act de identitate și instrumente de scris cu cerneală sau pastă albastră pentru redactarea lucrărilor scrise. Pentru executarea schemelor și a desenelor pot folosi și creion negru. 

Alte precizări importante pentru elevi, cu privire la redactarea lucrărilor scrise din cadrul examenului de Evaluare Națională, 2022, pot fi consultate pe site-ul I.Ș.J. Cluj, https://www.isjcj.ro/precizari-evaluare-nationala-cls-viii-a-legislatie-2022/.

Ministerul Educației și Inspectoratul Școlar Județean Cluj pun la dispoziția celor interesați liniile TELVERDE, pentru sesizarea eventualelor nereguli din cadrul examenului de  Evaluare Națională 2022_Ministerul Educației – 0800 801 100, I.Ș.J. Cluj – 0800 816 264.

Comunicare instituțională, I.Ș.J. Cluj

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS