Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

02
Sun, Oct
110 New Articles

Candidații au aflat astăzi rezultatele finale ale examenului național de Bacalaureat, sesiunea august-septembrie 2022 (înainte de contestații)

Diverse
Tools
Typography

În județul Cluj, rata de promovare a examenului naţional de bacalaureat, sesiunea august-septembrie 2022, este de 34,64 %. Procentul de promovare este calculat din totalul candidaţilor prezenţi, incluzând în această categorie şi candidaţii eliminaţi.

Din totalul celor 229 candidați promovați în această sesiune a examenului național de bacalaureat, 172 fac parte din promoţia curentă, iar 57 aparțin promoţiilor anterioare. Rata de succes pentru promoția curentă, 2021 - 2022 este de 36,83 %. În cazul promoțiilor anterioare, procentul candidaților promovați este de 29,38 %.

Reamintim faptul că pentru susținearea probelor scrise din cadrul examenului naţional de bacalaureat, sesiunea august-septembrie 2022 s-au înscris 802 candidați. Din totalul celor înscrişi, 661 candidați s-au prezentat la aceste probe, 467 candidați din promoția curentă și 194 din promoţiile anterioare. În județul Cluj a fost eliminat pentru fraudă/ tentativă de fraudă un singur candidat. Acesta nu se va putea înscrie la următoarele două sesiuni ale examenului național de bacalaureat.

Rezultatele (înainte de contestaţii) au fost afișate astăzi, 31 august 2022, ora 12:00, în cele  patru centre de examen organizate la nivelul județului Cluj şi pe pagina web dedicată, bacalaureat.edu.ro. În conformitate cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice, în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor - RGPD), afișarea rezultatelor s-a realizat prin anonimizarea numelui și a prenumelui candidatului.

 Eventualele contestații pot fi depuse astăzi, în centrele de examen, în intervalul orar 12:00–18:00 sau pot fi transmise prin mijloace electronice, pe adresele afișate la avizierele centrelor de examen, sens în care candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor (perioada 1-2 septembrie 2022), vor fi comunicate sâmbătă, 3 septembrie 2022. 

Pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să îndeplinească următoarele condiții, cumulativ: recunoașterea/echivalarea/susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale, susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea, obținerea mediei 6 (cel puțin) la probele scrise.

Comunicare instituțională, I.Ș.J. Cluj

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS